Солодкі мариновані огірки на 1 літрову банку на зиму

Варіант заготовки солодких маринованих огірків в літрових банках найбільш прийнятний і зручний для багатьох господинь. Огірки вибираємо однакового невеликого розміру. Маринад готуємо з оцтом і сіллю з цукром у співвідношенні 1:3. Для гарного смаку до огірків додаємо великий набір прянощів.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
50 хвДрук
  • Вибрані для заготівлі огірки заздалегідь замочити на 5 годин у холодній воді. Потім ретельно промити огірки і підготовлену зелень. З содою промити літрові банки. У кожну банку покласти по парасольці кропу, листя смородини, вишні та хрону. Додати зубки часнику і горошки чорного перцю. Огірки компактно укласти в банки.
  • Закип’ятити чисту воду. Окропом залити огірки, накрити кришками і залишити на 10 хвилин. Потім воду з банок злити і повторно залити окропом на такий же час.
  • Із зазначеної в рецепті кількості води, солі, цукру і спецій зварити маринад.
  • Повторно злити воду з банок і в кожну банку налити по дві ложки столового оцту.
  • Потім огірки залити гарячим маринадом і банки відразу герметично закупорити.
  • Поставити їх на кришки, прикрити теплим пледом і після охолодження, перенести в місце зберігання домашніх консервацій.

Вдалих і смачних заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 3 оцінки, середнє 3.67 з 5 )
Залишити відповідь