Солодкі мариновані огірки з аспірином на зиму

Солодкі мариновані огірки з аспірином

Солодкі мариновані огірки з аспірином на зиму відрізняє неповторний смак, аромат прянощів і хрустка пружна текстура, хоча не для всіх рецепт з аспірином, як лікарським препаратом, прийнятний. Аспірин грає роль додаткового консерванту і дає кислоту, а оцет в маринад не додається. Цукру в маринад кладемо в два рази більше солі і готуємо методом дворазової заливки.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
1 год 45 хвДрук
  • Свіжозібрані огірки ретельно промити з губкою, видалити кінчики з обох сторін і хвилин на 30-40 залити холодною водою.
  • Заздалегідь промити банки і простерилізувати будь-яким способом. У банки укласти промиті стебла кропу з листами вишні, лавровим листом і очищеним часником.
  • Потім в банки компактно укласти підготовлені огірки і між ними помістити скибочки очищеного солодкого перцю.
  • Прокип’ятити протягом 1-2 хвилин закаточні кришки.
  • У каструлі зварити маринад з розрахованої кількості води, солі і цукру. Гарячим маринадом залити огірки в банках, прикрити їх кришками і залишити на 30 хвилин.
  • Після закінчення цього часу воду з банок перелити в ту ж каструлю і довести до кипіння. У кожну банку покласти по таблетці аспірину, який можна розтерти в порошок.
  • Потім огірки повторно залити киплячим маринадом і банки герметично закупорити.
  • Закочені банки перевернути на кришки і на добу накрити теплим покривалом.

Остигнувші банки з солодкими огірками з аспірином перенести в будь-яке місце зберігання домашніх консервацій. Смачних і вдалих заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь