Солодкі хрусткі огірки без оцту на зиму

Солодкі хрусткі огірки без оцту маринуємо згідно з цим рецептом, з лимонною кислотою і лимоном, які грають роль хорошого консерванту і додають огіркам свіжий смак. Для пряного смаку додаємо до огірків кропові парасольки, листи смородини, вишні та хрону. Доповнимо смак часником і солодким перцем і маринад приготуємо солодкий. Готуємо огірки методом подвійної заливки з подальшою пастеризацією.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
1 год 10 хвДрук
  • Перед початком заготовки миються банки і стерилізуються будь-яким способом. Кришки кип’ятяться. Огірки ретельно промиваються холодною водою. І у них видаляються кінчики. У підготовлені банки кладуться промиті парасольки кропу, набір листя і зубки часнику.
  • У банки компактно укладаються підготовлені огірки. Кількість огірків може бути іншим, що залежить від їх розміру.
  • Очищається, промивається і нарізається скибочками солодкий перець. Лимон нарізається кружальцями. Між огірками в банку кладуться скибочки перцю і лимонні кружки.
  • Огірки заливаються на 30 хвилин окропом. Із зазначених в рецепті інгредієнтів робиться маринад.
  • Вода з банок виливається через спеціальну кришку. Огірки заливаються киплячим маринадом, і банки відразу герметично закупорюються.
  • Потім вони ставляться на кришки, прикриваються на 12 годин теплим пледом для пастеризації і переносяться на зберігання в темне прохолодне місце.
  • Вдалих і смачних заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь