Хрусткі мариновані патисони «Пальчики оближеш» на зиму

Хрусткі мариновані патісони «Пальчики оближеш» на зиму

Патисон добре маринується, вбираючи в себе аромат спецій. Зібрати відразу багато маленьких плодів складно, тому маринуємо їх, нарізавши шматочками. Шкірку з патісонів не знімають, так як вона надає хрусткий смак. Готуємо мариновані патисони способом 3-кратної заливки без стерилізації, а смак «пальчики оближеш» визначається набором спецій.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
1 год 15 хвДрук
  • Патісони ретельно промиваємо теплою водою і серветкою прибираємо зайву вологу.
  • Підстави плодоніжок зрізаємо гострим ножем і кожен плід нарізаємо невеликими однаковими шматочками.
  • Банки для заготовки заздалегідь простерилизуйте в мікрохвильовці. У кожну банку відразу покладіть промиту зелень, очищений зубок часнику і насипте зерна коріандру і гірчиці.
  • Потім компактно укладіть до середини банки шматочки патісонів.
  • Зверху на патисони кладемо парасольки кропу і другий часниковий зубок.
  • Потім компактно укладаємо інші шматочки і кладемо зверху кропову парасольку. Патісони заливаємо окропом. Банку прикриваємо прокип’яченої кришкою і залишаємо на чверть години.
  • Через цей проміжок часу з банки воду через спеціальну кришку виливаємо і патісони вдруге заливаємо окропом на такий же час.
  • Після закінчення цього часу гарячу воду з банки переливаємо вже в каструлю і на ній варимо маринад, додавши в зазначеному в рецепті розрахунку кількість солі, цукру і оцту. Закипілим маринадом заливаємо патисони і банки відразу щільно закупорюють. Перевіряємо закачування на герметичність.
  • Банки з маринованими патисонами остудіть при домашній температурі, не укутуючи їх, і потім перенесіть в місце зберігання ваших консервацій.

Вдалих і смачних заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь