Покроковий рецепт приготування квашених патисонів на зиму

Як смачно засолити патисони на зиму?

Для квашення патисонів не можна використовувати алюмінієвий посуд, інакше продукт буде зіпсований: краще заготовлювати овочі в дубових діжках або пластикових пляшках з відрізаною шийкою. Чим більше додають ароматного листя смородини, вишні та дуба, тим смачніше виходить закуска.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
45 хвДрук
  • Листя дуба, вишні та смородини промивають і кладуть їх в ємність, де будуть кваситися патисони.
  • Дрібні патисони можна заготовлювати цілком, а більші краще розрізати на кілька частин. Заповнити ємність підготовленими овочами, залишивши трохи місця зверху для рідини.
  • Зверху розподілити кріп і хрін, додати часник, сіль і чорний перець.
  • Підготовлені овочі залити водою, залишивши трохи незаповненого місця зверху. Встановити гніт і залишити кваситися в теплому приміщенні, де температура повітря не опускається нижче 15 градусів, на 3-5 днів.
  • Розсіл придбає легку каламутність, його потрібно буде злити, процідити і прокип’ятити. Квашені патисони складають в стерилізовані баночки, заливають охолодженим розсолом, що вийшов, закупорюють і ставлять на зберігання.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь