Як смачно засолити патисони на зиму?

Як смачно засолити патисони на зиму?

На зиму можна солити не тільки огірки, але і патисони. Це менш популярний продукт, ніж огірочки, хоча вважається, що ці овочі просто недостатньо оцінені. Варто спробувати таку закуску один раз, і відірватися від солоних патисонів буде складно.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
45 хвДрук
  • Невеликі вимиті патисони потрібно відварити в злегка підсоленій воді протягом 6-8 хвилин, а після дати їм обсохнути.
  • У стерилізовані баночки укладають листя хрону і кріп, додають очищений часничок і горошини перцю, а зверху щільно утрамбовують патисони.
  • Для розсолу потрібно закип’ятити воду і розчинити в ній сіль, ще раз його доводять до кипіння і розливають по банках з підготовленими патисонами.
  • Ємності накривають кришками, але нещільно, або закривають марлею і дають заграти протягом 3 діб в теплі і темряві.
  • Коли пройде 72 години, розсіл з баночок зливають в каструлю і тримають при слабкому нагріванні протягом 5 хвилин, а потім заливають овочі, закупорюють і зберігають в холодильнику.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь