Як заготовити квашені помідори з гірчицею на зиму?

У банку закладається лист хрону, лавровий лист, гілки кропу і помідори. Далі туди додається порошок гірчиці, перець горошком і все заливається розсолом на воді, солі, цукрі і оцті. Банки закочуються, і все залишається при кімнатній температурі до охолодження.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
720 год 30 хвДрук
  • Для початку добре промиваємо під проточною водою помідори, кріп і листя хрону. Часник очистимо. Далі беремо помідори і проколюємо їх кілька разів за допомогою зубочистки або дерев’яної шпажки, щоб вони зберегли свій зовнішній вигляд в подальшому.
  • Банки, в яких будуть зберігатися помідори, ретельно вимиваємо під гарячою водою з содою, після чого стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Тепер кладемо на дно лист хрону, часник, лавровий лист і кріп.
  • Зверху закладаємо помідори.
  • Тепер готуємо розсіл. Для цього наливаємо в підходящу каструлю або сотейник воду, додаємо сіль, цукровий пісок і відправляємо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо протягом хвилини, періодично помішуючи. Потім вливаємо оцет і вимикаємо вогонь.
  • Засипаємо в банку з помідорами порошок гірчиці разом з чорним перцем горошком. Далі акуратно струшуємо банку, щоб гірчиця рівномірно розподілилася.
  • Тепер розливаємо по банках готовий розсіл і закочує все стерильними кришками. Перевертаємо їх догори дном, закутуємо в рушник або покривало і залишаємо до повного охолодження.
  • Потім відправляємо томати в льох або холодильник, де вони повинні будуть простояти не менше місяця до готовності.

Подаємо квашені помідори до столу разом з улюбленими стравами. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 3 з 5 )
Залишити відповідь