Закриваємо на зиму вітамінний салат з помідорів і капусти

вітамінний салат з помідорів і капусти

Дуже смачний і корисний салат зі свіжих овочів. Капустка, перець, морква і цибуля виходять хрусткими, а томати дуже ніжними. Сам салатик готується досить швидко і просто – якихось особливих умінь від вас не буде потрібно. Яскравий, ароматний, пікантний завдяки хріну і перцю.

При бажанні горошинки чорного перцю можна замінити запашним або зміксувати їх. Перчик можете брати будь-якого кольору – на смак він не вплине, тільки на зовнішній вигляд. А ось помідори беріть маленькі, так як консервувати їх потрібно в цілісному вигляді. Салатик потрібно зберігати в темному прохолодному місці.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • Почати потрібно з приготування овочів. Наріжте капусту.
  • Перчик помийте, витріть. Розріжте його навпіл і витягніть насіння і перегородки. Наріжте соломкою.
  • Морквину і цибулю почистіть. Моркву натріть на тертці для корейської моркви, цибулю наріжте середнього розміру півкільцями.
  • Всі овочі з’єднайте в глибокій ємності і добре розмішайте.
  • Корінь хрону очистіть і наріжте кільцями. Томати помийте і витріть.
  • У кожну простерилізовану баночку покладіть горошини чорного перцю, лавровий лист.
  • Далі шар помідорів, капуста з овочами і знову помідори.
  • Баночки залийте окропом до самого верху, прикрийте кришками і залиште на 7-10 хвилин.
  • Потім злийте воду в каструльку, відміряйте 1.5 літра – на ній будете готувати маринад.
  • Додайте у воду сіль з цукром, перемішайте і відправте на плиту.
  • Коли маринад закипить, дайте йому прокипіти ще хвилин 5.
  • Потім додайте оцет, перемішайте, знову доведіть до кипіння і потім вже залийте маринадом овочі.
  • Закатати кришки, переверніть банки догори дном, укутайте чимось теплим і залиште до повного охолодження. Салат з помідорів на зиму можна буде відкривати в сезон.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь