Асорті маринованих патисонів з помідорами

Якщо у вас хороший урожай різних овочів, можете приготувати на зиму асорті з патисонів і помідорів. Заготівля практична, красива і буде з приємним солодкуватим смаком, адже патисони добре дружать з іншими овочами. Маринуємо асорті без стерилізації і овочі вибираємо невеликого розміру.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
1 год 10 хвДрук
  • Розраховану на обсяг заготовки кількість невеликих патисонів і помідорів добре промийте під проточною водою.
  • Очищені цибулини наріжте шматочками будь-якої форми.
  • Промийте холодною водою кропові парасольки і листи хрону.
  • Заздалегідь помийте банки з харчовою содою і простерилизуйте їх за допомогою мікрохвильовки або іншим способом. Прокип’ятіть кришки. У підготовлені банки покладіть прянощі і потім патисони з помідорами, розкладаючи між ними шматочки цибулі.
  • Потім асорті в банках на чверть години залийте крутим окропом і банки прикрийте кришками.
  • За цей час в окремому посуді приготуйте маринад із зазначеного в рецепті обсягу чистої води, цукру з сіллю і спецій. Маринад поваріть на невеликому вогні пару хвилин.
  • Потім гарячу воду з банок вилийте. Поверх помідорів покладіть очищені зубки часнику і налийте в кожну банку по столовій ложці оцту. Киплячий маринад перелийте в банки, заповнюючи їх до самого верху, щоб він трохи переливався через край.
  • Банки з асорті щільно закупорьте і перевірте герметичність закачування. Потім їх остудіть в перевернутому вигляді.

Вдалих і смачних заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь