Як заготовити мариновану спаржеву квасолю?

маринована спаржева квасоля

Спаржева квасоля приваблива для тих, хто дотримується здорового харчування. Блюдо дієтичне, містить велику кількість макро і мікроелементів.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
1 год 55 хвДрук
  • Кріп спочатку промиваємо, а потім злегка струшуємо надлишки рідини. Дрібно нарізаємо зелень і корінь хрону. Спеції – перець чорний і запашний, корицю, гвоздику – змішуємо в невеликій глибокій ємності.
  • Вливаємо воду, очищену заздалегідь, в каструлю (бажано, щоб вона була великого розміру). Ставимо каструлю на вільну конфорку. Встановлюємо потрібний нам рівень підігріву. Чекаємо, поки рідина закипить. Після того, як це станеться, приправляємо сіллю і цукром, а через пару хвилин вливаємо оцет. Перемішуємо інгредієнти і відразу ж вимикаємо плиту.
  • Спаржеву квасолю спочатку перебираємо, а потім зрізаємо кінці кожного стручка з обох сторін ножем. Нарізаємо стручки. Перед тим, як почати обсмажування квасолі, ставимо на плиту сковороду, наливаємо в неї олію і підігріваємо її на потрібному нам рівні 1-2 хвилини. Викладаємо квасолю в гарячу олію і обсмажуємо. Готовність інгредієнта визначаємо по золотистому кольору.
  • Підбираємо ємності і кришки для закачування закуски: піддаємо очищенню содовим порошком і промиваємо. У сухі чисті банки викладаємо спочатку квасолю, потім зелень, корінь хрону і спеції. Заливаємо масу маринадом. Накриваємо горлечка банок кришками.
  • Вибираємо таз або каструлю з широким дном, ставимо на плиту. Укладаємо рушник і ставимо поверх нього банки. Заливаємо в таз (або каструлю) воду. Вона повинна триматися на рівні «плічок» банок. Стерилізуємо закрутки 15-20 хвилин під кришками. Закочує банки і перевертаємо, щоб вони поступово остигали. Укутуємо ковдрою.

Потім зберігаємо в сухому прохолодному місці.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь