Простий рецепт квашених помідорів на зиму з аспірином

У чисті банки закладається перець горошком, часник, лавровий лист, кріп і петрушка. Потім зверху укладаються помідори, додається аспірин і все заливається розсолом на воді, солі цукру і оцті. Банки закочуються і залишаються при кімнатній температурі до повного охолодження.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
720 год 30 хвДрук
  • Для початку готуємо банки. Для цього ретельно вимиваємо їх під гарячою водою з содою, після чого стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Тепер кладемо на дно чорний і запашний перець горошком, очищений часник, лавровий лист, петрушку і кріп.
  • Помідори добре промиваємо під проточною водою, видаляємо хвостики і обсушуємо їх на паперовому рушнику. Найкраще вибирати трохи недозрілі плоди.
  • Далі щільно закладаємо томати в банки з зеленню до самого верху.
  • Тепер готуємо розсіл. Для цього беремо відповідну каструлю або сотейник, наливаємо туди воду, оцет і додаємо сіль з цукровим піском. Перемішуємо і відправляємо на вогонь. Варимо, не доводячи до кипіння, поки сіль з цукром повністю не розчиняться.
  • Зверху на помідори кладемо таблетки аспірину і заливаємо все готовим розсолом так, щоб він повністю покривав плоди.
  • Закриваємо банки кришками і трясемо їх, поки таблетки не розчиняться повністю. Даємо вмісту повністю охолонути при кімнатній температурі, після чого відправляємо все в льох або холодильник. Через місяць вийдуть дуже смачні квашені помідори.

Подаємо їх до столу разом з улюбленими стравами. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь