Коли квасити капусту в червні 2020 року місячним календарем: сприятливі дні

Коли квасити капусту в червні 2020 року за місячним календарем

Здавна сприятливі дні вираховувалися завдяки астрології. Ці ж правила поширювалися на готування. Нижче описані сприятливі дні в червні 2020 року за місячним календарем, коли можна квасити капусту.

Сприятливі дні

Квашення капусти — відповідальне заняття, на яке може піти кілька днів. Важливо не тільки правильно підібрати саму капусту, але й визначити строки заготівлі.

Знаючи, коли квасити капусту в червні 2020 року за місячним календарем, легко захистити себе від можливих проблем і труднощів. Важливий не тільки сам смак готової капусти, а також термін зберігання і те, чи залишиться вона твердою або розкисне.

Ідеального продукту можна досягти тільки в тому випадку, якщо квашення буде проходити на зростаючий Місяць. На спадаючий всі зусилля будуть марними.

Коли квасити капусту

Розповімо, як правильно квасити капусту, щоб вона вийшла такою, як планувалося, і коли саме це потрібно робити.

Варто дотримуватися місячного календаря. Супутник Землі впливає не тільки на настрій людей, але і на події, які відбуваються в нашому житті.

Щоб капуста вийшла солоної, хрусткою і соковитою, необхідно скористатися допомогою астрології. Найкращі дні, коли варто квасити капусту в червні 2020 року за місячним календарем:

  • 2-4;
  • 8-13;
  • 17-19;
  • 22-24;
  • 26-28.

Календар допоможе не переводити продукти, які будуть використовуватися для приготування даної страви.

Несприятливі дні для квашення капусти

Може здатися, що практично весь перший літній місяць – сприятливий час для цього заняття. Проте все не так просто. Дізнайтеся, коли квасити капусту в червні 2020 року за даними місячного календаря, і коли не варто. Бажано утриматися від цього заняття, коли спостерігається повний місяць або молодик.

Багато господинь помітили, що в ці періоди сповільнюється процес бродіння, і капуста може не приготуватися. Страва вийде не такою смачною, як очікувалося.

Деякі після першого невдалого досвіду припускають, що вони зовсім не вміють квасити капусту і залишають цю затію. Однак вся справа в тому, що не були обрані сприятливі для цього дні.

Вплив фази Місяця на квашену капусту

Щоб капуста залишалася хрусткою, існує багато рецептів, які дісталися нам від предків. Адже це блюдо було одним з головних на столі у кожній хаті.

Основне правило, яке допоможе визначити, коли можна квасити капусту в 2020 році в червні за місячним календарем, — знаходження Місяця в зростаючій фазі. Бажано, щоб вона була в знаку Козерога або Тільця.

Як солити капусту, щоб вона була хрусткою

Спочатку приготуйте необхідні інгредієнти.

Знадобиться:

  • 1,5 кг капусти;
  • морква – 500 г;
  • сіль – 2 ст. л.;
  • цукор – 1 ст. л.

Приготування:

  1. Промийте качан капусти, щоб на ньому не залишилося бруду. Відразу ж приберіть всі підгнилі та підсохлі листя. Постарайтеся тонко нашаткувати капусту.
  2. Подрібніть моркву на тертці. Змішайте овочі. Щоб капуста була соковитою, бажано перемішувати руками. Дочекайтеся, поки почне виділятися сік.
  3. Овочі необхідно укласти в спеціально заготовлені скляні банки. Кожний шар слід щільно утрамбувати.
  4. Відразу після цього банки закрити стерильними кришками з отворами і залишати їх в темному приміщенні на три дні. Важливо, щоб температура була 25 градусів. Протягом цього часу потрібно збирати накопичені на поверхні піну, а також протикати капусту довгими дерев’яними паличками, щоб вийшов газ, який виділяється при бродінні. Якщо цього не зробити, то готова квашена капуста буде мати неприємний запах, і є її із-за цього буде неможливо.
  5. Поставити банки в темне прохолодне місце. Важливо стежити за тим, щоб капуста була покрита розсолом.

Готовність овоча можна перевірити за кольором соку, що виділяється. Якщо він став світлим — продукт готовий.

Корисні поради

Здається, що в квашенні капусти немає нічого складного, проте без корисних порад, завдяки яким страва стане ще смачніше, не обійтися:

  1. Щоб капуста вийшла хрусткою, краще вибирати сорти з міцними листям. Допускається також використання бурякового соку замість води для приготування розсолу.
  2. Квасити Капусту можна в каструлі, яка попередньо була оброблена окропом.
  3. Перед тим, як почалося бродіння, можна накривати банки не тільки кришкою, але й звичайною марлею, яку можна придбати в будь-якій аптеці.
  4. Щоб довго не чекати приготування цього смачного страви, можна використовувати гарячий маринад. Так квашена капуста буде готова вже через добу.
  5. В процесі квашення можна додати яблука, журавлину, буряк, кмин, а також інші приправи і ягоди, які здаються вам смачними. Вони додадуть страві пікантності, зроблять його незвичайним.
  6. Якщо на поверхні почала утворюватися цвіль, то її слід видалити і зняти верхній шар капусти.

Готовність капусти можна визначити не тільки за кольором розсолу. У цей момент перестає виділятися характерна піна.

Підводячи підсумки

  1. Смак квашеної капусти залежить не тільки від способу приготування, але і від правильно обраного для цього часу, згідно з рекомендаціями місячного календаря.
  2. Квасити капусту слід тільки на зростаючий Місяць.
  3. При виборі капусти віддавайте перевагу сортам з міцними листям.
Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що немає оцінок )
Залишити відповідь