Солодкі помідори мариновані з часником на зиму

Час приготування: 1 год 30 хв

Існує безліч рецептів маринованих помідорів на зиму. Розглянемо з часником, у міру пікантні, дуже смачні і солодкі.

Помідори з часниковою начинкою

Можна заготовити на зиму помідори, начинені часником. В якості консерванту використовується лимонна кислота, що дозволяє зберегти заготівлю надовго.

Інгредієнти:

  • помідори — 1 кг;
  • часник — 10 шт.;
  • запашний перець — 2-3 шт.;
  • чорний горошок — 6-8 шт.;
  • гвоздика — 2 шт.;
  • лавровий лист — 1 шт.

Маринад:

  • вода — 1 л;
  • цукор-пісок — 150 г;
  • сіль — 35 г;
  • лимонна кислота — 1 ч. л.

Приготування:

  • В районі плодоніжки у підготовлених томатів зробити хрестоподібний надріз.
  • Очищений часник розрізати уздовж на скибочки. Вставити по шматочку в плоди, де зроблений надріз.
  • У стерильні банки відправити 1 лавровий лист, 2-3 запашного горошку, 5-6 штук чорного, 2 суцвіття гвоздики.
  • Викласти підготовлені помідори.

  • Додати кип’яченої води до горлечка. Прикрити заздалегідь ошпареними кришками. Витримати на столі 10 хвилин.
  • Проціджену рідину з’єднати зі спеціями для маринаду. Перемішати, закип’ятити, розлити по банках.

  • Закатати, перевірити на герметичність.
  • Перевернути, укутати теплим пледом або ковдрою.

Обов’язково спробуйте заготовити на зиму таку консервацію. Помідорчики прикрасять святковий стіл.

Помідори ароматні

Мариновані помідори по цьому рецепту на зиму виходять дуже смачними, солодкими, пікантними. Кількість продуктів зазначено на 1 літр маринаду.

Інгредієнти:

  • помідори — 500-800 г;
  • кріп (парасольки) — за смаком;
  • часник — 2-3 зубчики;
  • перець чорний горошком — 5 шт.;
  • перець духмяний горошком — 5 шт.;
  • гвоздика — 2-3 шт.

Для маринаду:

  • цукор-пісок — 5 ст. л.;
  • сіль — 1,5 ст. л.;
  • вода — 1 л;
  • оцет столовий — 3 ст. л.

Приготування:

  • У підготовлені ємності відправити парасольки кропу. Висипати вказану кількість спецій, а після накришити ножем часник.
  • Томати промити. Зубочисткою, зробити 2-3 проколу в місці прикріплення плодоніжки.

  • Викласти овочі в ємність, але не дуже щільно, інакше томати можуть лопнути, зіпсувавши зовнішній вигляд заготовки.
  • Залити гарячою водою. Накрити прокип’яченими кришками, залишити на 10 хвилин.
  • Рідину процідити в глибоку ємність. Засипати сіль, цукор. Закип’ятити розсіл, а після влити столовий оцет. Наповнити гарячим маринадом банки.

  • Закатати. Перевернути вниз кришкою, витримати добу під ковдрою.

Томати виходять оригінальні на смак і дуже ароматні.

Помідори «Снігові»

Мариновані помідори з часником на зиму готуються за рецептом без стерилізації. Тому для заготовки можна використовувати плоди будь-якого розміру. Закуска виходить дуже смачною, з солодким і в міру пікантним маринадом.

Інгредієнти:

  • помідори — 600-700 г;
  • часник подрібнений — 10 ч. л.;
  • перець духмяний горошок — 2 шт.;
  • гірчиця насінням — ½ ч. л.

Маринад:

  • вода — 1 л;
  • оцет 70 % — ½ ч. л.;
  • цукор-пісок — 3 ст. л.;
  • сіль — 1 ст. л.

  • А ви готуєте варення на зиму?

    Так, звичайно

    Дуже рідко

    Немає

    Проголосувати

Приготування:

  • Підготувати банки і кришки для консервації. У тару викласти перець духмяний, а після помідори. Обов’язково зробити 1-2 проколу зубочистками.
  • Залити гарячою кип’яченою водою. Накрити, витримати 10 хвилин для кращого прогрівання.

  • З’єднати воду для маринаду з сіллю, цукром і закип’ятити, не забуваючи помішувати для швидкого розчинення сипучих інгредієнтів.
  • Часник очистити, подрібнити блендером.

  • Процідити воду з томатів в каструлю.
  • У банки викласти часник, рівномірно розсипати насіння гірчиці.

  • Залити маринадом, а після додати оцтову есенцію.

  • Герметично закрити кришками. Обов’язково баночки перевернути кришкою вниз. Перевірити, чи не пропускає повітря.

Готову закуску зберігати в темному, прохолодному місці. Готові помідори виходять соковитими, ніжними. Ароматні спеції не перебивають смак томатів.

Помідори без шкірки

Дуже смачними, солодкими і пікантними виходять мариновані на зиму помідори без шкірки з часником. Просто дістав з баночки і з’їв.

Інгредієнти:

  • помідори — 2 кг;
  • вода — 2 л;
  • оцет столовий — 200 мл;
  • часник — 2 головки;
  • перець чилі — 1 шт.;
  • сіль — 60 г;
  • цукор-пісок — 220 г;
  • кріп — 30 г;
  • лавровий лист — 12 шт.

Приготування:

  • Зробити неглибокий хрестоподібний надріз на всіх помідорах.
  • Залити гарячою кип’яченою водою і залишити на 2-3 хвилини. Після акуратно перекласти в холодну воду.

  • З допомогою ножа акуратно зняти шкірку. Процедуру проробити з усіма помідорами.
  • У глибоку миску висипати цукор, сіль. Влити 2 літри простої холодної води і розмішати.

  • Часник очистити, прополоскати і пропустити через прес. Отриману масу додати в розсіл.
  • Гіркий перець нашаткувати невеликими кільцями. Відправити у воду.
  • Зелень порубати, з’єднати з розсолом. Додати оцет, ретельно перемішати.

  • Наповнити помідорами банку. Додати лавровий лист.
  • Залити готовим холодним маринадом.

  • Закрити капроновою кришкою.

Зберігати суворо в холодильнику не більше 3-4 місяців. Через 24 години помідори можна пробувати.

З морквою

Мариновані помідори з часником та морквою на зиму виходять смачними. Простий рецепт дозволяє заготовити їх в будь-якій кількості. Маринад виходить дуже ароматним, з кисло-солодкою ноткою.

Інгредієнти:

  • помідори — 350 г;
  • морква — 1 шт.;
  • часник — 2-3 зубчики;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • цукор-пісок — 2 ч. л.;
  • оцет 9% — 1 ст. л.;
  • рослинна олія — 1 ст. л.;
  • вода — 600 мл;
  • селера — 1 гілочка.

Приготування:

  • Помідори проколоти зубочисткою в 6 місцях. Відправити їх у стерильну банку.

  • Морква нашаткувати кільцями. Часник нарізати невеликими пластинами. Відправити підготовлені продукти в банку з томатами.

  • Зверху знову викласти помідори, щоб вони були по плечики ємності.
  • Залити гарячою кип’яченою рідиною, прикрити кришкою і залишити на 10 хвилин.

  • Далі воду злити, закип’ятити. Додати гілочку селери.
  • Знову наповнити їм банки і витримати чверть години.
  • Процідити, з’єднати зі спеціями для маринаду, розмішати і довести до кипіння.
  • До овочів вилити олію, оцет. Зверху — гарячий розсіл.

  • Герметично закрити, перевернути і вкрити теплою ковдрою, дочекатися повного охолодження.
  • Кисло-солодкі помідори готові. Селера в поєднанні з морквою і часником дає томатам яскравий аромат, цікавий присмак. Обов’язково спробуйте приготувати.

Помідори «Смакота»

Бажаєте отримати дуже смачні помідори з часником на зиму? Тоді цей рецепт приготування томатів в солодкому маринаді вам точно сподобається.

Інгредієнти:

  • помідори — 500 – 800 м;
  • листя смородини за смаком;
  • парасольки кропу — 2-3 шт.;
  • хрін (листок) — 1 шт.;
  • часник — 4-8 шт.;
  • гвоздика — 4 шт.;
  • перець горошком — 10 шт.;
  • лавровий лист — 1 шт.

Маринад:

  • вода — 1 л;
  • сіль — 2 ч. л. (з гіркою);
  • цукор — 3 ст. л. (з гіркою);
  • оцет 9 % — 1 ст. л.

Приготування:

  • Банки простерилізувати над парою 15 хвилин, а після виставити на сухий і чистий рушник.
  • Розмістити у ємність частину листків хрону. Викласти 4 листочки смородини, парасолька кропу.

  • Наповнити банку томатами. Додати 4 часточки часнику. Знову укласти помідори, а після спеції. Продовжити наповнення банки помідорами.

  • У вільні місця розмістити ще кілька часточок часнику. Залити гарячою кип’яченою водою. Накрити кришками, залишити на чверть години.
  • Процідити воду з томатів назад в каструлю. Засипати сіль, цукор, перемішати. Прокип’ятити кілька хвилин.
  • Прибрати з вогню, додати оцет і перемішати. Гарячий маринад розлити по банках.

  • Закатати, обов’язково перевірити на герметичність. Обернути спочатку газетою, а після укутати теплим пледом.
  • Після повного охолодження перенести банки в підпілля або прибрати в холодильник.

Помідори половинками

Томати маринують не тільки цілими, але і половинками. Перед закачуванням закуску стерилізують. Робиться все швидко, легко.

Інгредієнти на 3 л банку:

  • помідори (скільки увійде);
  • кріп (парасольки) — 1 шт.;
  • гіркий перець — невеликий шматочок;
  • часник — 2 зубчики.

Маринад:

  • вода — 1 л;
  • сіль — 1 ст. л.;
  • цукор — 3 ст. л.;
  • перець — 5 горошин;
  • лавровий лист — 5 шт.;
  • оцтова есенція — 1 ч. л.

Приготування:

  1. У банку покласти парасольку кропу, розрізані зубчики часнику, трохи гіркого перцю для аромату.
  2. Розрізати помідори навпіл і заповнити банку.
  3. У сотейник вилити воду і додати спеції для маринаду. Закип’ятити, додати оцтову есенцію і зняти з вогню. Остудити до теплого стану.
  4. Влити маринад. Прикрити кришкою, відправити стерилізуватися. Прогрівати 10 хвилин з моменту закипання рідини.
  5. Закрити, перевернути, укутати, дочекатися повного охолодження.
  6. Зберігати можна в кухонній шафі.

Помідори, мариновані з часником на зиму, виходять дуже смачними, ароматними. Маринад виходить солодким, його легко розрахувати на 1, 2 або 3 літри. Обов’язково спробуйте приготувати закуску і порадувати всіх близьких.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь