Консервування – один із способів обробки харчових продуктів з метою подальшого тривалого їх зберігання. Консервування – це термічна обробка продуктів і банок, в яких ті будуть зберігатися, таким чином, щоб умертвити всі мікроорганізми, що викликають псування продуктів.
Рецепти консервації продуктів
Сьогодні під поняттям «консервування» мається на увазі будь-який процес, який так чи інакше впливає на тривале зберігання овочів, фруктів, грибів, м’ясних виробів.
У поняття консервування входять: соління, варення, маринування, квашення, сушка, копчення, кандируванння, в’ялення.
Домашнє консервування у вигляді солінь вимагає обов’язкової присутності кухонної солі в рецепті консервування. Консервування з сіллю – це обробка продуктів за допомогою солі і часткове позбавлення їх від зайвої кількості вологи. Консервуванню з сіллю можуть піддаватися: риба, м’ясо.
Домашнє консервування у вигляді квашення також вимагає наявності солі в рецепті консервування. В процесі квашення в продуктах виділяється кислота, і бактерії, що утворюються при цьому не дають продуктам пліснявіти. Консервуванню у вигляді квашення піддається ряд овочів (білокачанна капуста, огірки, помідори, кабачки), деякі фрукти (яблука) і ягоди (журавлина, брусниця).
Домашнє консервування у вигляді маринування, як правило, засноване на наявності кислотного середовища, самого по собі смертельної для бактерій. Для такого консервування використовується, як правило, оцтова, лимонна, молочна кислоти.
Домашнє консервування у вигляді сушки використовувалося одним з перших в історії людства. Сушінні можуть піддаватися практично всі овочі, фрукти, м’ясо, риба, гриби. В процесі такого консервування з продуктів повністю видаляється волога.
1 год 5 хв1
Гострі мариновані дрібні патисони припадуть до смаку кожному домочадцю: їх смачно їсти разом з другими стравами, оскільки за цим рецептом вони виходять хрусткими і пікантними.
10 год 30 хв4
Консервована квасоля – дуже корисний продукт, який відмінно поєднується з м’ясом і рибою. Квасоля містить достатню кількість білка і здатна замінити м’
Помідори у власному соку — проста і дуже смачна закуска на зиму, буквально пальчики оближеш. Зараз поділимося рецептом такої заготовки в різних варіантах приготування.
Ці яскраво-жовті гриби з капелюшками, що нагадують воронку, дуже корисні і неймовірно смачні в будь-якому вигляді. Пропонуємо найпопулярніші рецепти приготування маринованих лисичок на зиму.
Давайте на зиму приготуємо класичний соус ткемалі з сливи по одному з рецептів грузинської кухні з покроковими фото. Класичне ткемалі по-домашньому Приготувати смачний популярний соус ткемалі на зиму.
У холодну пору року дуже хочеться з’їсти щось смачне. Щоб себе потішити, багато господині заготовляють солодкі помідори на зиму, використовуючи рецепти на 3-літрову банку.
На зиму можна заготовити дуже смачні помідори за рецептом з покроковими фото в літрових та інших банках з пряним солодким розсолом. Помідори в солодкому розсолі з базиліком З...
На зиму можна приготувати дуже смачний соус з терену, користуючись кращими простими рецептами з докладним описом і покроковими фото. Соус з терену до м’яса З терену приготуємо на.
Томати у власному соку – відмінна заготівля на зиму, яку можна подати як закуску або використовувати для приготування інших страв. Пропонуємо кілька простих рецептів без стерилізації, які може.
Консервовані помідори з аспірином, залиті холодною водою, — безпрограшна закуска холодної восени або взимку. У представлених рецептах розрахунок продуктів йде на 3-літрову банку.
Існує безліч рецептів маринованих помідорів на зиму. Розглянемо з часником, у міру пікантні, дуже смачні і солодкі. Помідори з часниковою начинкою Можна заготовити на зиму помідори
Лечо з огірків з томатною пастою – популярна заготівля на зиму, яку дуже просто приготувати в домашніх умовах. Класичний варіант готують з солодкого перцю, ріпчастої цибулі і стиглих...
Більшість господинь з побоюванням ставиться до стерилізації заготовок на водяній бані. Представлені нижче покрокові рецепти з фото маринованих помідорів на зиму без процесу стерилізації
На зиму приготувати томатну пасту в домашніх умовах можна через м’ясорубку з різних, найкращим і цікавим рецептами з покроковими фото. Томатна паста класична домашня Для приготування томатної пасти.
Лечо з огірків — популярна закуска, яку господині готують на зиму. Пропонуємо добірку цікавих рецептів, що входять у серію «Пальчики оближеш». Традиційний рецепт Огірочки в консервованої закуски виходять.
Нижче представлена добірка рецептів приготування моркви по-корейськи на зиму в банках. Покрокові фото допоможуть запастися дуже смачною і пряною закускою на довгий період до наступного врожаю.
Мариновані печериці – відмінна заготівля на зиму. У приготуванні цих грибів у домашніх умовах немає нічого складного. Розглянемо кілька хороших рецептів. Мариновані печериці за 4 хвилини