Помідори з аспірином залиті холодної водою на 3-літрову банку

Консервовані помідори з аспірином, залиті холодною водою, — безпрограшна закуска холодної восени або взимку. У представлених рецептах розрахунок продуктів йде на 3-літрову банку.

Простий рецепт

Томати можна законсервувати холодним маринадом з аспірином. Закуска прекрасно стоїть в прохолодному, темному місці. Виходить дуже смачною.

Інгредієнти:

  • томати — 2 кг;
  • вода — 1,5 л;
  • цукор-пісок — 120 г;
  • аспірин — 3 таблетки;
  • оцет 9 % — 100 мл;
  • сіль — 2 ст. л.

Приготування:

  • Помідори перебрати. Для консервації використовуються тільки красиві і без пошкоджень плоди. Розкласти по чистим стерильним банкам.

  • Вилити холодну воду в каструлю. Рідину можна використовувати колодязну, бутильовану або з-під крана, але відстояну.
  • Висипати цукор, сіль, перемішати. Залишити на 10-15 хвилин на кухонному столі для повного розчинення всіх інгредієнтів.

  • Влити оцет, перемішати. Накрити ємність з маринадом, щоб кислота не випаровувалася.
  • У банку покласти аспірин у зазначеній кількості. Бажано використовувати простий, не шипучий. В іншому випадку смак готової закуски може сильно змінитися.

  • Залити холодним розсолом. Закрити капроновими кришками. Через 10-15 хвилин покрутити банку, щоб аспірин повністю розійшовся по всій тарі.
  • Прибрати в темне, прохолодне місце.

Томати з аспірином і болгарським перцем

Ще один простий рецепт приготування помідорів з аспірином. Робляться вони швидко, заливаються холодною водою. Всі продукти розраховані на 3-літрову банку.

Інгредієнти:

  • вода — 1,5 л;
  • помідори — 2-2,5 кг;
  • цукор-пісок — 60 г;
  • сіль — 1,5 ч. л.;
  • аспірин — 3 таблетки;
  • солодкий перець — 2-3 шт.;
  • часник — 5-6 часточок;
  • цибуля ріпчаста — 1 головка;
  • лавровий лист — 2 шт.;
  • чорний перець — 3-4 горошини;
  • запашний перець — 4 шт.;
  • петрушка свіжа, парасольки кропу за смаком.

Приготування:

  • Ріпчасту цибулю нашаткувати соломкою, висипати на дно тари.
  • Солодкий перець нарізати крупно і теж викласти в ємність. Додати за смаком запашний і чорний перець, лавровий лист.
  • Додати нарізану петрушку і парасольки кропу.
  • Скласти в банку промиті і обсушені помідори, але не до самого верху.

  • У каструлю вилити воду. Висипати цукор, сіль і влити оцет. Добре розмішати, щоб всі інгредієнти розчинилися.
  • Аспірин дістати з упаковки, викласти на пергаментний папір. Подрібнити качалкою або кухонним молоточком. Висипати в банку.

  • Залити холодним маринадом, але не повністю.
  • Закрити капроновими кришками. Перевернути кілька разів, щоб «ліки» повністю і рівномірно розподілилося в банку.
  • Відкрити, додати томати і залишки маринаду. Закрити кришкою.

Помідори зберігати в погребі. Просолюються вони рівномірно і виходять дуже смачними, ароматними.

Помідори на зиму з гірчицею, меленим перцем і аспірином

Можна приготувати дуже смачні мариновані помідори з аспірином, без стерилізації і кип’ятіння, тобто залиті холодні водою. Спеції і ароматні приправи на 3-літрову банку можна додавати за смаком.

Інгредієнти:

  • томати — 2 кг;
  • вода — 1,5 л;
  • цукор-пісок — 6 ст. л.;
  • аспірин — 3 таблетки;
  • сіль — 3 ч. л.;
  • часник — 1-2 зубчики;
  • перець мелений — 1 ч. л.;
  • гірчиця порошок — 1 ч. л.;
  • кріп, лаврушка за смаком;
  • оцет столовий — 3 ч. л.

Приготування:

  • Холодну воду вилити в підходящу ємність. Висипати цукор, сіль, подрібнений аспірин, перець чорний мелений, гірчицю. Все ретельно перемішати до повного розчинення.

  • У стерильну банку відправить часник, кріп і лавровий лист.

  • У помідорах зробити 1 прокол зубочисткою і викласти в банку зі спеціями.

  • Прямо в тару влити оцет. Наповнити холодним розсолом.
  • Накрити кришкою і закатати герметично з допомогою ключа.

  • Струсити ємність з вмістом.

Розсіл виходить каламутним із-за наявності в рецепті сухої гірчиці. Прибрати в темне, прохолодне місце для зберігання.

Консервовані помідори з часником і аспірином

Заготовки з аспірином користуються особливою популярністю, так як завдяки «ліків» знижується ризик появи здуття і підривання банок. Ось ще один рецепт приготування смачних і соковитих помідорів з аспірином, залитих холодною водою.

Інгредієнти на 3-літрову банку:

  • томати — 2 кг;
  • петрушка — 8 гілочок;
  • кріп — 7 гілочок;
  • часник — 7 часточок;
  • лавровий лист — 3 шт.;
  • перець чорний горошком — 6 шт.;
  • запашний перець — 6 шт.;
  • вода — 2,5 л;
  • аспірин — 6 шт.;
  • цукор-пісок — 125 г;
  • сіль — 75 г;
  • оцет столовий — 125 мл

Приготування:

  • У чисту стерильну банку відправити перець чорний горошком, зубчики часнику, лавровий лист, промиті гілочки зелені.
  • Для приготування використовують не переспілі і з твердою шкіркою плоди. Вони повинні бути без вм’ятин, пошкоджень. Обов’язково помити їх.

  • Викласти в банку спеції, наповнити томатами.
  • У каструлю вилити вказану кількість води, оцту. Висипати сіль, цукор-пісок. Перемішати до повного розчинення.

  • В банку з помідорами викласти аспірин.
  • Наповнити холодним маринадом.

  • Закрити капроновою кришкою, струснути 2-3 рази для кращого розчинення таблеток.

Прибрати в темне, прохолодне місце. Це може бути комора, погріб. Термін зберігання не повинен перевищувати 12 місяців. Через 30 діб з моменту закачування томати можна пробувати.

З аспірином і оцтом

Необов’язково використовувати холодну воду для консервування помідорів з аспірином. Нижче — цікавий рецепт закуски, яка з легкістю зберігається при кімнатній температурі.

Інгредієнти на 3 літрову банку:

  • томати — 2 кг;
  • хрін — 1 аркуш;
  • кріп парасольками — 2 шт.;
  • часник — 3 зубчики;
  • лавровий лист — 2 шт.;
  • перець гіркий — ½ стручка;
  • перець чорний горошком — 7 шт.;
  • вода — 1,5 л;
  • цукор-пісок — 6 ст. л.;
  • сіль — 2 ст. л.;
  • оцет 9 % — 80 мл;
  • аспірин — 3 таблетки.

Приготування:

  1. Помідори перебрати. Для консервації використовуються тільки красиві, без пошкоджень плоди. У місці прикріплення плодоніжки до середини плода зробити прокол зубочисткою. Шкірка залишиться цілою, а сам плід швидше просолится. Аналогічно вчинити з усіма томатами.
  2. На дно підготовленої ємності покласти нарізані листя хрону, парасольки кропу. Останнього інгредієнта додають багато для отримання ароматної закуски.
  3. Кинути лавровий лист, часник, перець горошком і гострий.
  4. Щільно викласти підготовлені помідори. Сильно утрамбовувати не можна, плоди повинні лежати вільно.
  5. Воду закип’ятити, залити банку з томатами. Прикрити гвинтовими кришками і залишити на чверть години.
  6. Після акуратно процідити рідину в каструлю. Всипати сіль, цукор, перемішати.
  7. Влити оцет, поставити на плиту. З моменту закипання варити 2 хвилини.
  8. Аспірин викласти в ступку і подрібнити, висипати на томати в банку.
  9. Наповнити ємність гарячим маринадом, герметично закрити гвинтовою кришкою.
  10. Перевернути, остудити під пледом. Зберігати при кімнатній температурі.

Обов’язково спробуйте приготувати на зиму помідори з аспірином, залиті холодною водою. Спробуйте їх один раз, і вони займуть особливе місце на столі і в раціоні. Причому 3-літрова банка закуски завжди зможе отримати будь-яку господарку, якщо на порозі з’являться несподівані гості.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Залишити відповідь