Готуємо моркву по-корейськи на зиму в банках

Морква по–корейськи на зиму
Час приготування: 2 год 0 хв

Нижче представлена добірка рецептів приготування моркви по-корейськи на зиму в банках. Покрокові фото допоможуть запастися дуже смачною і пряною закускою на довгий період до наступного врожаю.

Класичний варіант моркви по-корейськи

Кращою основою для цього рецепта стануть коренеплоди середнього розміру. Для отримання дуже смачною моркви по-корейськи на зиму в банках овоч попередньо варто замочити на добу в холодній воді, зрізавши кінчики з обох сторін.

Інгредієнти:

  • 1 кг моркви;
  • 2 часникових зубчиків;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 ч. л. цукру;
  • мелений чорний і червоний перець – за смаком та бажанням;
  • 2 щіпки насіння коріандру;
  • 1 ч. л. мелених насіння коріандру;
  • 1 ріпчаста цибулина світлого сорту;
  • 7 ст. л. рафінованої рослинної олії;
  • 1 ст. л. оцту 9 %.

Приготування:

  • Так як в приготуванні корейської моркви на зиму в банках важлива форма продукту, очищені і підсушені коренеплоди натираємо на спеціальній тертці, як показано на фото до рецепту. В крайньому випадку, для отримання смачною заготовки можна просто нарізати ножем її тонкою соломкою.

  • У миску з підготовленим сировиною відправляємо сіль і цукор, злегка перетираємо масу руками, щоб овоч почав віддавати сік.
  • Очищену цибулину шаткуємо на маленькі шматочки, видавлюємо часник через прес. Сюди ж відправляємо всі спеції і приправи за списком, крім оцту та олії. Перемішуємо до однорідності і відправляємо в миску з морквою.

  • Додаємо в заготовку масло і оцет, знову все перемішуємо руками, щоб приправи і спеції рівномірно розподілилися.
  • Накриваємо морква по-корейськи тарілкою меншого діаметру і відправляємо на добу в холодне місце.

  • Через 24 години стерилізуємо невеликі баночки, металеві кришки обов’язково заливаємо крутим окропом хвилин на 5. Розкладаємо заготовку в ємності, злегка ущільнюємо зворотною стороною великої ложки. Сік, отриманий при маринуванні, розливаємо по наповненим закускою баночках.

  • Дно великої каструлі застеляємо товстим рушником, виставляємо на нього заготовки з морквою. Накриваємо кришками, заливаємо ємність холодною водою до плічок скляної тари і ставимо стерилізатор на плиту.
  • Включаємо сильний вогонь, зменшуємо його до мінімального, коли вода навколо банок почне закипати.
  • Тримаємо на плиті 10 хвилин, виймаємо з стерилізатора і негайно закатуємо.
  • Перевертаємо банки з морквою по-корейськи догори дном на щільну тканину, закутуємо. Прибираємо на зберігання через добу.

Для приготування смачної морквини по-корейськи на зиму в банках по цьому простому рецептом не можна брати коренеплоди з високим бадиллям. Вони зазвичай тверді і недостатньо соковиті.

Морква по-корейськи без стерилізації

Кількість гострих добавок, необхідних для отримання смачною моркви по-корейськи на зиму в банках, можна регулювати на свій розсуд.

Інгредієнти:

  • 1 кг моркви;
  • 200 г цукру;
  • 1-2 ст. л. солі;
  • 70-100 мл оцту 9%;
  • 2-3 ст. л. соєвого соусу;
  • 100-150 мл рафінованої рослинної олії;
  • 2-3 ч. л. насіння коріандру;
  • 2-3 ч. л. насіння кунжуту;
  • 1 ріпчаста цибулина середньої величини;
  • 1-2 ч. л. чорного перцю горошком;
  • часник і гостра паприка – за смаком і бажанням.

Приготування:

  • Очищені коренеплоди натираємо на спеціальній тертці. Додаємо сіль і цукор. Перемішуємо і ретельно обминаємо руками.

  • Вирівнюємо поверхню заготовки, накриваємо тарілкою меншого діаметру і ставимо невеликий гніт. Наприклад, можна використовувати півлітрову баночку з водою. Залишаємо на ніч.
  • Зливаємо з заготівлі сік, заливаємо в моркву соєвий соус і оцет, перемішуємо.
  • На сухій сковорідці прогріваємо коріандр і горошини чорного перцю, розчавлюємо спеції в ступці і відправляємо в морквину.

  • Нагріваємо олію в сковорідці, відправляємо сюди цибулину, нашатковану тонкими півкільцями. Обсмажуємо до рум’яного кольору.
  • Чистимо гострий перець, ріжемо великими шматочками. Додаємо до цибулі і обсмажуємо до м’якості.
  • Через кілька хвилин кладемо в піджарку кунжут і нарізаний часник. Ще трохи прогріваємо. Зливаємо ароматизоване масло через сито в морквину, ретельно перемішуємо руками.

  • За цей час в результаті маніпуляцій з приправами в закусці утворюється пікантний сік. Акуратно притиснувши стружку, зливаємо його в сотейник і доводимо до кипіння.
  • Морква щільно укладаємо в стерильну банку, заливаємо киплячим маринадом і негайно закриваємо пропареної кришкою.

Як тільки смачна морква по-корейськи охолоне, відправляємо її в холодильник на зберігання. Якщо урожай великий, баночки з закускою стерилізуємо додатково на водяній бані і відправляємо на зиму в льох.

До XIX століття дика морква була фіолетовою і сильно гірчить. Звичний нам овоч з’явився завдяки нідерландським селекціонерам, вони вивели новий сорт з приємними смаковими якостями в подарунок королівської сім’ї.

Морква по-корейськи з огірками

Відмінний рецепт для отримання ароматної і смачної моркви по-корейськи на зиму в банках. Підійдуть будь огірки, що робить спосіб приготування закуски економічним і простим. По цьому рецепту на зиму виходить 4 півлітрові баночки дуже смачної закуски.

Інгредієнти:

  • 2 кг свіжих огірків;
  • 500 г моркви;
  • 1 головка зимового часнику;
  • 100 г цукру;
  • 50 г солі;
  • 20 г готової приправи для корейської моркви;
  • 100 мл оцту 9%;
  • 100 мл рафінованої олії.

Приготування:

  • Замочуємо огірки і моркву на кілька годин у холодній воді.
  • Після сухі і чисті коренеплоди натираємо на спеціальному пристосуванні красивою стружкою. Трохи присолюємо, злегка обжимаємо руками.

  • У огірків зрізаємо кінчики, при необхідності видаляємо дозрілі насіння. Нарізаємо їх брусочками зі стороною не більше 0,5 мм.
  • В окрему ємність з високими бортиками видавлюємо через прес очищений часник. Сюди ж відправляємо залишилася сіль, цукор і потрібну кількість готової пряної суміші для маринування морквини. Вливаємо олію і оцет, розмішуємо ложкою до однорідності.

  • В підходящу за обсягом посуд відправляємо підготовлені овочі, заливаємо маринадом. Перемішуємо, залишаємо на 2-3 години, щоб всі компоненти добре просочилися спеціями.

  • Стерилізуємо банки і кришки зручним способом.
  • Відправляємо заготовку, що настоялась на плиту, доводимо до кипіння. Тушкуємо на маленькому вогні 15 хвилин, час від часу перемішуємо овочі дерев’яною лопаткою.
  • Гарячу моркву по-корейськи викладаємо в теплі банки разом з соком, негайно закупорюємо і перевертаємо на тканинну основу. Утеплюємо заготовки старим пледом. Прибираємо на зберігання через 24 години.

  • Якщо огірки зовсім старі і мають жорстку шкірку, краще зрізати її картоплечисткою. Інакше заготовки можуть зіпсуватися в процесі зберігання.

Морква по-корейськи з баклажанами

Дуже смачною виходить морква по-корейськи на зиму з цього простого рецепту. У баночках така закуска виглядає вельми ефектно, всі компоненти за час зберігання просочуються прянощами. Закуска чудово доповнить повсякденний раціон, особливо взимку.

По цьому рецепту виходить близько 6 літрів пікантною закуски, яка прекрасно зберігається в кімнатних умовах.

Інгредієнти:

  • 2 кг баклажанів;
  • 500 г моркви;
  • 80 г кухонної солі;
  • 80 г часнику;
  • 200 мл оцту 9%;
  • 200 мл рафінованої олії;
  • 2-3 лаврових листки;
  • за 5-7 горошин запашного і чорного перцю;
  • 30 г готових прянощів для моркви по-корейськи;
  • 2,5 л питної води.

Приготування:

  • Промиті і обсушені баклажани нарізаємо великими кубиками.
  • Коренеплоди ретельно миємо під краном, витираємо насухо кухонним рушником і натираємо на спеціальній тертці.
  • Часник розчавлюємо в пресі або подрібнюємо в спеціальному пристрої в кашку.

  • Змішуємо в великий вогнетривкому посуді баклажани і моркву, додаємо сюди ж сіль і заливаємо холодною водою. Відправляємо каструлю з заготівлею на вогонь, доводимо до кипіння.

  • Як тільки маса закипить, додаємо сюди ж перець і лаврове листя, вливаємо потрібну кількість оцту. Накриваємо овочі кришкою, тушкуємо на маленькому вогні близько 5 хвилин.

  • За допомогою друшляка або металевого сита відокремлюємо овочі від маринаду.
  • У великій сковороді нагріваємо олію, викладаємо сюди ж пробланшованні овочі і товчений часник. Присмачую масу готової приправою, перемішуємо.
  • Включаємо плиту на середній вогонь, прогріваємо масу рівно 5 хвилин, весь час перемішуючи лопаткою.
  • Поки нудяться овочі, будь-яким зручним способом стерилізуємо посуд для консервації.
  • Розкладаємо дуже смачну моркву по-корейськи на зиму в гарячі банки і негайно закатуємо.

  • Готові консерви перевертаємо на товсте рушник догори дригом. Укутувати не потрібно! Як тільки банки охолонуть, їх можна прибирати в комору.

Зараз на ринку з’явилися баклажани різних відтінків – від золотистих до смугастих. Для заготовок на зиму підходять абсолютно всі сорти овоча.

Морква по-корейськи з білокачанною капустою

Бюджетна заготівля на зиму, в сезон всі компоненти стоять буквально копійки. Морква по-корейськи в банках виходить дуже смачною, якщо доповнити її різними овочами. По цьому рецепту виходить близько 6 літрів дуже смачної і ароматної закуски.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг свіжої капусти;
  • 1 великий червоний болгарський перець;
  • 2 моркви;
  • 1 ріпчаста цибулина;
  • 1 гострий червоний перець;
  • 5 часникових зубчиків;
  • 50 г. цукру;
  • 80 мл оцту 6%;
  • 60 мл рафінованої рослинної олії;
  • 1 ч. л. насіння коріандру;
  • 6-7 горошин запашного перцю;
  • 1,5 ст. л. солі, можна більше;
  • за 4-5 ст. л. води на кожну банку.

Приготування:

  • Шаткуємо капусту шматочками, складаємо у велику посуд.
  • Трьом на спеціальній тертці очищені і промиті коренеплоди, відправляємо сюди ж.
  • Товстими брусками нарізаємо перець, змішуємо з підготовленими овочами.
  • Дрібно рубаємо часник, додаємо в загальну масу. Заправляємо все дрібно нарізаним гострим перцем, цукром і сіллю, ретельно перемішуємо.

  • Товчемо в ступці насіння перцю і коріандру, відправляємо в загальну масу.
  • Обсмажуємо в розпеченому маслі дрібно нарубану цибулину.
  • Відправляємо засмажку до підготовлених овочів, знову перемішуємо і накриваємо кришкою або тарілкою меншого діаметру. Трохи притискаємо руками, залишаємо салат на 1 годину.

  • Розкладаємо морква по-корейськи на зиму по банкам. Стерилізуємо заготовки на водяній бані близько 25 хвилин.
  • Виймаємо консерви з окропу, негайно закатуємо і перевертаємо догори дном на підкладку. Закутуємо, даємо настоятися близько доби. Охолоджені заготовки прибираємо в льох.

Якщо ви готуєте морква по-корейськи на зиму в банках з єврокришками, можна відразу щільно закрутити консерви і стерилізувати їх в лежачому вигляді, повністю покриті водою.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь