Рецепт маринованих печериць в домашніх умовах на зиму

мариновані печериці на зиму рецепти
Час приготування: 60 хв

Мариновані печериці – відмінна заготівля на зиму. У приготуванні цих грибів у домашніх умовах немає нічого складного. Розглянемо кілька хороших рецептів.

Мариновані печериці за 4 хвилини

Рецепт маринованих печериць швидкого приготування значно економить час господині. Зробити їх в домашніх умовах можна на зиму, а можна з’їсти відразу.

Інгредієнти:

  • печериці свіжі – 1 кілограм;
  • сіль – 2 чайні ложки;
  • цукор – 2 чайні ложки;
  • лавровий лист – 3 штуки;
  • часник – 6 зубчиків;
  • духмяний перець в горошку – 10 штук;
  • оцет (9 %) – 4 столові ложки;
  • рослинна олія – 10 столових ложок;
  • вода – 10 столових ложок.

Приготування:

  • Ретельно вимити гриби. Якщо вони великі, то розрізати на половинки. Укласти в каструлю.

  • Зайнятися маринадом. Перемішати в одній посуді інгредієнти для нього.

  • Залити приготовленою сумішшю печериці і поставити на плиту. Доливати рідину не треба, так як гриби виділяють сік.

  • Як тільки вміст каструлі дійде до кипіння, зменшити вогонь. Проварити заготовку на невеликому вогні протягом 4 хвилин.

  • Прибрати з вогню, перекласти в стерильну тару, почекати остигання.

Мариновані шампіньйони з цибулею

Мариновані печериці, заготовлені на зиму в домашніх умовах за наведеним нижче рецептом з фото, виходять неймовірними приємними на смак і хрусткими. Краще для готування брати гриби невеликого розміру.

Інгредієнти:

  • печериці – 1 кілограм;
  • холодна вода – 500 мілілітрів;
  • сіль – 1 столова ложка;
  • цукор – 1 столова ложка;
  • оцет (9 %) – 5 столових ложок;
  • рослинна олія – 7 столових ложок;
  • ріпчаста цибуля – 1 штука;
  • часник – 8 зубчиків;
  • лавровий лист – 3 штуки;
  • горошини чорного перцю – 10 штук;
  • гвоздика – 2 штуки.

Приготування:

  • Печериці для початку відправити в каструлю і залити водою. Почекати закипання і тушкувати 5 хвилин.

  • Злити рідину і дозволити заготівлі охолонути.
  • Зробити рідина для маринування. У холодну воду викласти всі інгредієнти за списком. При бажанні, додати інші спеції.

  • Засипати в посуд гриби і відправити на плиту. Варити протягом 10 хвилин від початку кипіння.

  • В баночки покласти гриби і залити приготовленою рідиною. Закатати кришками, перевернути і почекати остигання. Зберігати рекомендується в холоді.

Простий рецепт маринування печериць на зиму

Приготувати мариновані печериці в домашніх умовах на зиму швидко і смачно допоможе цей рецепт, який не представляє складнощів. З ним впорається навіть починаюча господиня.

Інгредієнти:

  • печериці – 1,5 кілограма;
  • вода – 2 літри;
  • оцет (9 %) – 200 мл;
  • сіль – 2 столові ложки;
  • цукор – 2 столові ложки;
  • горошини чорного перцю – 5 штук;
  • лавровий лист – 3 штуки.

Приготування:

  • Гриби добре промити під краном і почистити від усього зайвого. Для маринування бажано брати дрібні екземпляри.

  • Зробити маринад. Вилити в каструлю вказану кількість води, закип’ятити. Відразу після цього внести спеції. Як тільки рідина знову скипить, залити в неї оцет.
  • У киплячий маринад висипати печериці. Знову довести до кипіння, після чого зменшити вогонь до самого маленького і готувати так протягом години.

  • Після закінчення зазначеного часу печериці змінять колір на жовтий і дадуть сік. Почекати їх охолодження. При бажанні вже зараз заготовку можна їсти.
  • Щоб зберегти продукт, його треба розкласти по стерильним ємкостям і закатати.

Мариновані печериці з цибулею та морквою

Способи швидкого приготування маринованих печериць на зиму в домашніх умовах користуються великою популярністю. Їх зберігають в банках, щоб в будь-який зручний момент можна було порадувати себе смачною закускою.

Інгредієнти:

  • печериці – 800 грам;
  • морква – 1 штука;
  • ріпчаста цибуля – 2 штуки;
  • оцет (6 %) – 2 столові ложки;
  • вода – 1 склянка;
  • сіль і цукор – по 1 столовій ложці;
  • запашний перець – 6 штук;
  • лавровий лист – 6 штук.

Приготування:

  1. Гриби добре вимити і почистити. Великі екземпляри порізати.
  2. Моркву з цибулею вимити і почистити. Порізати півкільцями.
  3. Відправити печериці в каструлю і залити зазначеною кількістю води. Довести до кипіння. Додати цукор зі спеціями, овочеву нарізку. Проварити протягом 10 хвилин.
  4. Після закінчення зазначеного часу додати в заготовку оцет і готувати ще 5 хвилин. Готовий продукт розкласти по стерилізованим банкам і закатати. Почекати охолодження і прибрати в холодне і темне місце.

Мариновані печериці з винним оцтом

Іноді господиням здається, що приготування маринованих печериць на зиму в домашніх умовах дуже складно. Насправді зробити такі консерви можна швидко і смачно по простому рецептом.

Інгредієнти:

  • печериці – 1 кілограм;
  • вода – 1 літр;
  • винний оцет білий 6 % – 150 мілілітрів;
  • сіль – 2 столові ложки;
  • цукор – 2 чайні ложки;
  • перець горошком – 15 штук;
  • гвоздика – 5 штук;
  • лавровий лист – 5 штук;
  • часник – 5 зубчиків.

Приготування:

  • Гриби очистити від усього зайвого і ретельно промити. Покласти їх у відповідну посудину, залити водою і відварити близько 5 хвилин після закипання. Після закінчення цього часу злити рідину.

  • Зробити маринад з усіх інгредієнтів за списком. Почекати, поки він закипить.
  • Відправити в маринад печериці і дати їм поваритися приблизно 10 хвилин. Залишити рідини до моменту охолодження.

  • Розкласти по підготовленим банкам, додати в кожну очищений часник, залити маринадом і закатати. Зберігати в холодильнику. Пробувати можна через тиждень.

Мариновані печериці з болгарським перцем

Мариновані печериці в банках на зиму виходять дуже смачними, якщо додати в заготовку болгарський перець. Зробити такі гриби в домашніх умовах нескладно.

Інгредієнти:

  • печериці – 1 кілограм;
  • вода – 1 літр;
  • сіль – 1 столова ложка.

На маринад:

  • гірчиця і коріандр в зернах – за смаком;
  • перець в горошку – 10 штук;
  • лавровий лист – за смаком;
  • ріпчаста цибуля – 1 штука;
  • болгарський перець – 1 штука;
  • оцет – 100 грам;
  • сіль – 1 столова ложка;
  • цукор – 1 столова ложка;
  • вода – 1 літр.

Приготування:

  • Обережно гриби очистити від усього зайвого і ретельно їх промити. Дуже важливо не пошкодити шкірку печериць.

  • Залити в каструлю відповідного розміру літр води, додати столову ложку солі і закип’ятити рідина. Кинути туди гриби і тушкувати 10 хвилин.
  • Печериці відкинути на друшляк, щоб стекла вся вода.
  • Перець промити і порізати кубиками середнього розміру.
  • У відповідну посудину вилити літр води, покласти туди болгарський перець, лавровий лист, гірчицю, коріандр, спеції за смаком, сіль і цукор.

  • Цибулю подрібнити, покласти в невелику миску і залити оцтом.
  • Закип’ятити маринад. Відразу після цього кинути в посудину гриби і почекати приблизно 4 хвилини.
  • Ввести в продукт оцет і цибулю. Перемішати дуже ретельно і дочекатися, поки маринад охолоне.

  • Перекласти печериці в стерильні банки і закрити кришками. Зберігати в холоді.

Печериці, мариновані за 5 хвилин

Такі мариновані гриби виходять апетитними, хрусткими і красивими. Готування не представляє складнощів і не забирає багато часу.

Інгредієнти:

  • печериці – 1 кілограм;
  • оцтова есенція (70 %) – ½ чайної ложки;
  • лавровий лист – 2 штуки;
  • запашний перець горошком – 6 штук;
  • насіння кропу – ½ чайної ложки;
  • насіння гірчиці – ½ чайної ложки;
  • сіль – 1 столова ложка;
  • цукор – 1 столова ложка;
  • вода – 500 мілілітрів.

Приготування:

  • Гриби добре промити і очистити від усього зайвого. Обсушити за допомогою паперового рушника.

  • Зробити маринад. Для цього залити в каструлю води і ввести всі інгредієнти за списком, включаючи цукор і сіль. Відправити на плиту і почекати, поки закипить.
  • Відправити в киплячу воду гриби і дати поваритися приблизно 5 хвилин з того моменту, як вони закиплять.

  • Покласти в заготівлю насіння гірчиці. Трохи перемішати.
  • Залити гриби оцет, знову все добре перемішати і проварити протягом 3 хвилин.
  • Викласти печериці в стерильний посуд і залити гарячою рідиною. Закатати кришками.

  • Коли охолоне, поставити гриби у прохолодне місце. При подачі заправити цибулею та олією.

Мариновані печериці з лимонною кислотою

Швидко і смачно приготувати мариновані печериці на зиму в домашніх умовах можна і без оцту, а з лимонною кислотою. Заготівля вийде такий же хрусткою і неймовірно апетитною.

Інгредієнти:

  • печериці – 500 грам;
  • лимонна кислота – ½ чайної ложки;
  • часник – 1 зубчик;
  • вода – 250 мілілітрів;
  • сіль – ½ столової ложки;
  • цукор – ½ столової ложки;
  • рослинна олія – 5 столових ложок;
  • гвоздика – 1 штука;
  • запашний перець – 2 штуки;
  • чорний перець – 5 штук;
  • лавровий лист – 1 штука;
  • оцет – 40 мл;
  • насіння гірчиці і кропу – 1 чайна ложка.

Приготування:

  • Печериці ретельно промити і почистити від усього зайвого. Покласти в тарілку.

  • Взяти посудину відповідного розміру і залити в нього воду. Ввести лимонну кислоту і змішати, поки кристали не розчиняться. Викласти туди підготовлені печериці.
  • Зварити гриби з лимонною кислотою. Це дозволить їм не потемніти. На все це знадобиться близько 5 хвилин. Після готування дістати печериці шумівкою.
  • Зайнятися маринадом. Перелити в каструлю воду, покласти цукор і сіль. Ретельно перемішати, викласти продукти, що залишилися.

  • Висипати в посуд гриби відварити протягом 10 хвилин.
  • Печериці в гарячому вигляді відправити в стерильні банки і залити розсолом. Закатати.

Перевернути банки і прибрати в темне і холодне місце. При подачі нічим закуску не заправляти.

Мариновані печериці з кропом

Якщо звичні грибні заготовки вже набридли, то можна спробувати варіант приготування з кропом. Вийде пікантна і смачна закуска.

Інгредієнти:

  • печериці – 1 кілограм;
  • вода – 600 мл;
  • часник – 3 зубчики;
  • кріп – 6 гілочок;
  • оцет – 4,5 столових ложки;
  • цукор – 3 чайні ложки;
  • сіль – 3 чайні ложки;
  • горошини перцю – за смаком.

Приготування:

  • Бажано брати для консервації гриби невеликих розмірів, їх зручніше є і заготовляти. Великі екземпляри доведеться розрізати.
  • Для маринаду вилити в каструлю вказану кількість води. Додати сіль і цукор, горошини перцю. При бажанні покласти лавровий лист. Відправити посуд на плиту і проварити протягом декількох хвилин. Оцет поки не вливати.

  • Гриби промити, відправити в окрему каструлю і відварити протягом 5 хвилин. По готовності, воду злити.
  • Банки простерилізувати будь-яким зручним способом. Краще всього використовувати посуд ємністю 500 мілілітрів. На дно кожної покласти по 2 гілки кропу і по зубчику часнику.

  • Печериці відправити у киплячий маринад. Тушкувати близько 5 хвилин.
  • Розкласти готові гриби в гарячому вигляді по банкам. Відразу ж залити маринадом. У кожну банку додати по 1,5 столових ложки оцту.
  • Закатати банки, обгорнути теплою тканиною і прибрати на 24 години, щоб вони дійшли. Зберігати в темному і холодному місці.

Рецепт маринування для новачків

Цей спосіб приготування ідеальний для тих, хто раніше ніколи не мав справи з консервацією. Набір продуктів простий і доступний.

Інгредієнти:

  • печериці – 5 кілограмів;
  • рослинна олія – 600 мілілітрів;
  • оцет столовий – 2,5 склянки;
  • чорний мелений перець – 4 чайних ложки;
  • лавровий лист – 6 штук;
  • сіль – за смаком.

Приготування:

  • Гриби очистити і добре вимити. Дати їм обсохнути.

  • У каструлю відповідного розміру вилити вказану кількість рослинної олії і закип’ятити. Кинути туди печериці і готувати протягом 10 хвилин.
  • Викласти гриби в банки, попередньо їх простерилізований. Залити олією, де їх варили, посолити і поперчити, залити оцтом. Покласти лавровий лист.

  • Відправити банки в каструлю з водою і варити протягом години з моменту закипання.
  • Потім банки вийняти і додати прожарену рослинну олію, формуючи шар в 2 сантиметри. Закрити кришкою і відправити в холод.

В готуванні маринованих печериць на зиму немає абсолютно нічого складного. Впорається навіть починаюча господиня!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь