Консервована квасоля на зиму в банках

Консервована квасоля на зиму в банках

Консервована квасоля – дуже корисний продукт, який відмінно поєднується з м’ясом і рибою. Квасоля містить достатню кількість білка і здатна замінити м’ясні страви, що дуже зручно для веганів і вегетаріанців.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
10 год 30 хвДрук
  • 1 кілограм квасолі спочатку слід промити, а потім перекласти в глибоку миску. Заливаємо її чистою водою і залишаємо на ніч, якщо квасоля тверда (якщо свіжа – на 2 години).
  • Зливаємо рідину в раковину. Потім перекладаємо квасолю в каструлю і заливаємо новою порцією води (бажано очистити воду заздалегідь). Додаємо сіль, цукор, гвоздику, лавровий лист і перець. Ставимо каструлю на плиту.
  • Чекаємо закипання маси (робимо великий вогонь). Потім зменшуємо вогонь і варимо квасолю, періодично помішуючи, пару годин. Вливаємо необхідну кількість оцту. Перемішуємо його з іншими інгредієнтами і через 2 хвилини вимикаємо плиту.
  • Банки і кришки для консервації заздалегідь стерилізуємо. Попередньо їх слід оглянути, гарненько очистити содовим розчином і ретельно вимити, а потім відправити на термообробку.
  • Викладаємо квасолю в готові банки і заливаємо її маринадом. Накриваємо горлечка тари кришками і закочуємо. Крутимо банки, щоб перевірити їх герметичність, а потім залишаємо під теплою ковдрою до повного охолодження. Ставити ємності потрібно дном вгору.

Пізніше переносимо банки в сухе прохолодне місце і розміщуємо їх в звичайному положенні (кришками вгору).

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь