Сушка продуктів вберігає їх від псування, допомагає нам запастися сезонними продуктами про запас. Висушені продукти також значною мірою зберігають користь свіжих. Висушити можна практично будь-які продукти, але часом це можливо лише за наявності спеціального обладнання. Тому нас цікавить перш за все сушка в домашніх умовах. Мається на увазі сушка грибів, сушка ягід, сушка фруктів, сушка овочів. Особливою популярністю користуються сухофрукти. За певними параметрами вони можуть бути навіть корисніше свіжих фруктів. Їх також можна використовувати як смачний інгредієнт для приготування різних страв. Якщо у вас є багато свіжих фруктів, напевно вас зацікавить сушка слив, сушка абрикос, сушка винограду (сушка родзинок), сушка яблук, сушена вишня. Сушка допоможе вам також заготовити про запас і більш екзотичні фрукти, якщо ви подивитеся як засушити апельсин, як засушити лимон. А коли ви дізнаєтеся як засушити яблука, ви можете бути спокійні за компот із сухофруктів. Овочі теж можна висушити. Часто практикується сушіння помідорів, ви можете подивитися, як засушити гарбуз. Окрема тема – як засушити гриби. Сушені гриби навіть ароматні свіжих, і їх смак більш насичений. Як і в інших випадках, для цього використовується сушка в духовці, сушка в аерогрилі, сушка в сушарці. Рибалкам більше інших цікава тема сушка риби. Зрозуміло, щасливим рибалкам. Сушена чи в’ялена риба улюблена багатьма. Але є свої секрети, як засушити рибу правильно. Наприклад, як засушити щуку смачно, має свої особливості в’ялення або сушка окуня. Сушена риба – не обов’язково доводиться до муміфікованого стану, можна підсушити свіжу і відразу вжити її з гарніром, є і такий рецепт. У домашніх умовах можлива навіть сушка м’яса. Так що вибирайте рецепти і дивіться, як засушити м’ясо і багато інших харчові продукти вдома.

60 хв051
В’ялені помідори – прекрасна закуска середземноморської кухні. Дізнайтеся про те, як заготовити такий делікатес на зиму в домашніх умовах. В’