Покроковий рецепт приготування маринованих кабачків з морквою

Смачний і простий рецепт маринування кабачків — з морквою. Заготовте овочі на зиму і порадуйте близьких оригінальним частуванням. Закуска вийде соковитою і хрусткою, а також прекрасно доповнить будь-які гарячі страви.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
60 хвДрук
  • Старанно промиваємо кабачки і очищаємо їх від шкірки.
  • Далі підготовлений овоч ріжемо тонкими і довгастими пластинками.
  • Також чинимо і з морквою.
  • Укладаємо інгредієнти щільно в чисті і стерилізовані банки.
  • Заливаємо їх вміст гарячою водою і настоюємо 15 хвилин.
  • Через деякий час воду акуратно зливаємо в каструлю і готуємо маринад. Спочатку розчиняємо сіль, цукор і лимонну кислоту.
  • Потім додаємо горошини перцю.
  • Слідом гвоздику. Кип’ятимо і прибираємо з вогню.
  • Готовим маринадом заливаємо овочі в банках. Після відправляємо їх на стерилізацію в каструлю з киплячою водою. Проводимо процедуру 20 хвилин.
  • Готово! Закривайте банки кришками, остуджують і ставте на зберігання.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь