Закочуємо на зиму кольорову капусту по-корейськи

маринована цвітна капуста по корейски

Закуска ідеально підходить для харчування в Великий піст і для вегетаріанців. У процесі приготування пам’ятайте, що капусту краще злегка не доварити, ніж вона вийде перевареною. У недовареному вигляді вона краще зберігає форму, тому салат виходить більш привабливим і хрустким.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
1 год 40 хвДрук
  • Розберіть капусту на частини. Суцвіття повинні бути невеликими, щоб їх було легко викладати в банки. Якщо побачите пошкодження на капусті, то обов’язково їх зрізайте, інакше заготівля взимку вздується. Промийте овоч.
  • Воду поставте на вогонь і дочекайтеся кипіння. Засипте підготовлену капусту. Дочекайтеся кипіння рідини. Як тільки вода забурлить, варіть 6 хвилин.
  • Морквину очистіть, потім натріть на тертці для корейської моркви. Якщо у вас такої немає, то можете нарізати її тонкою соломкою.
  • Капусту дістаньте шумівкою.
  • Поставте на вогонь літр води.
  • У простерилізовані банки по черзі викладайте капусту і моркву. В процесі трохи утрамбовуйте.
  • Коли вода закипить, додайте цукор, потім сіль. Насипте приправу. Закиньте нарізаний на тонкі пластини часник, лаврові листи і запашний перець. Перемішуйте до розчинення. Поваріть 3 хвилини і приберіть з вогню. Влийте олію і оцет. Перемішавши.
  • Залийте маринад в розфасовані банки. Накрийте кришками.
  • Поставте ємності стерилізувати в каструлю. Для цього у велику каструлю з гарячою водою помістіть заготовки, кришки при цьому не закручуйте. Рідина повинна доходити тільки до плічок ємності. Залишити на 20 хвилин на мінімальному вогні.
  • Дістаньте заготовки. Щільно закрутіть кришками. Переверніть і укутайте теплою тканиною. Коли повністю охолонуть, приберіть на зберігання в підвальне приміщення.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь