Як засолити кольорову капусту на зиму без оцту

Цвітну капусту заготовлену на зиму за запропонованим рецептом можна часто зустріти на столах грузинських господинь. Ніжна, соковита капуста виходить ідеально просоченою смачним маринадом і в той же час хрусткою. Рецепт настільки простий, що з ним впорається навіть початківець кулінар. Обсяг продуктів розрахований на 3 л банки.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
60 хвДрук
  • Підготуйте капусту: розділіть на суцвіття і промийте.
  • Приготуйте розсіл. Для цього насипте в воду цукор і сіль. Гарненько перемішайте.
  • Простерилізуйте банки.
  • Моркву наріжте фігурним ножем. В цьому випадку заготовка буде виглядати красивіше. Шматки повинні бути по товщині приблизно 2 см.Якщо фігурного ножа немає, то можете використовувати звичайний.
  • У цьому рецепті не треба попередньо бланшувати капуту. В цьому випадку овоч вийде приємно-хрустким.
  • Викладіть в банки шарами морква, кріп і суцвіття капусти. Кріп використовуйте старий, разом з суцвіттями. Додайте перець. Його кількість використовуйте за смаком. Червоний більш сильний, зелений менш гострий.
  • Залийте холодним розсолом овочі. Закрийте пластмасовими кришками. Якщо вдома жарко, то засолювання буде готове через 2 тижні. У прохолодному приміщенні до дегустації можна буде приступити через 3 тижні.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь