Салат з капусти, перцю, огірків і моркви на зиму

До нарізаної капусти, огірків, перцю, ріпчастої цибулі і помідорів додається соняшникова олія, оцет, сіль і цукор. Все перемішується і залишається на 2 години. Потім все розкладається по банках, стерилізується і відправляється на зберігання в темне місце.

Інгредієнти
Порції: +20
Кроки
3 год 0 хвДрук
  • З капусти знімаємо верхні листки, промиваємо під проточною водою, обсушуємо і дрібно шаткуємо. Відправляємо все в глибоку каструлю.
  • Болгарський перець також промиваємо, видаляємо плодоніжки з насінням, нарізаємо соломкою і відправляємо до нарізаної капусти.
  • Огірки промиваємо і нарізаємо тонкими кружечками. Можна також зробити це за допомогою кухонного комбайна.
  • Ріпчасту цибулю очистимо і нарізаємо півкільцями. Відправляємо її до решти овочів.
  • Помідори промиваємо і нарізаємо шматочками середнього розміру. Додаємо їх в каструлю.
  • Тепер додаємо до овочів сіль, цукровий пісок, соняшникову олію і оцет. Все ретельно перемішуємо і даємо постояти при кімнатній температурі 1.5-2 години, щоб інгредієнти пустили сік. Протягом цього часу періодично помішувати салат.
  • В цей час вимиваємо банки під гарячою водою з содою і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Розкладаємо по ним салат, злегка утрамбовуємо його, прикриваємо кришками і стерилізуємо все 20-25 хвилин після закипання. Закупорюємо кришками, перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру або покривало і залишаємо до повного охолодження. Відправляємо на зберігання в темне сухе місце. Відкриваємо взимку і подаємо вітамінний салат до столу з улюбленими стравами.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь