Салат з помідорів з цибулею, перцем і морквою на зиму

Салат з помідорів з цибулею, перцем і морквою на зиму

Салат з помідорів, болгарського перцю, цибулі та моркви відноситься до варіантів осінньої заготівлі овочів. Згідно класичними рецептами нарізка овочів гаситься в каструлі або обсмажується, що призводить до втрати їх корисних властивостей, а в цьому рецепті зробимо по-іншому. Нарізані овочі в довільному співвідношенні і кількості за смаком господині пошарово укладемо в банки, заллємо маринадом і простерилізуєм.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • Всі вибрані для салату овочі добре промити під проточною водою. Перець і цибулю почистити. Банки промити з содою і стерилізувати не потрібно. Підготовлені овочі нарізати шматочками довільної форми. У банки покласти горошки перцю, потім пошарово гуртки моркви з огірком, часточки помідорів і кільця цибулі.
  • В середину банок укласти нарізаний соломкою болгарський перець і повторити в такому ж порядку шари інших овочів. Чергування шарів і кількість овочевої нарізки можуть бути будь-якими, але краще робити контрастними за кольором.
  • В окремій каструлі з зазначеної в рецепті пропорції солі з цукром і оцтом зварити маринад. Гарячим маринадом залити овочеву нарізку в банках, заповнюючи їх до самого верху. Банки прикрити чистими кришками.
  • Салат з помідорів, перцю, моркви і цибулі простерилізувати протягом 15 хвилин за загальними правилами стерилізації заготовок, відомим кожній господині.
  • Потім банки герметично закупорити, поставити на кришки і після повного охолодження без укутування відправити на зберігання.

Салат зі стерилізацією добре зберігається в будь-яких умовах. Перед подачею до столу салат заправляється рослинною олією. Смачних і вдалих заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь