Салат з зелених помідорів з рисом на зиму

Салат з зелених помідорів із рисом – це чудова ідея для заготівлі на зиму. Завдяки поєднанню всіх інгредієнтів салат виходить дуже соковитим та ситним. Така заготівля може стати гарніром до рибної або м’ясної страви, так і зіграти роль самостійної страви. Задумали легку вечерю? Такий салат чудово впорається з даним завданням.

Інгредієнти
Порції: +10
На порцію
Калорії: 127 ккал
Білки: 1.5 г
Жири: 8.0 г
Вуглеводи: 12.6 г
Кроки
3 год 10 хвДрук
  • Готувати салат із зелених помідорів з рисом на зиму легко! Рис необхідно промити під проточною водою, потім замочити у холодній воді та залишити на 2 години. Згодом воду зливаємо.
  • Зелені помідори слід ретельно вимити і нарізати часточками. Якщо томати невеликі власними силами, можна різати плоди і навпіл.
  • Перець також промийте. Після цього розріжте навпіл і видаліть внутрішні насіння. Очищений перець наріжте невеликими шматочками.
  • Цибулю очистіть від лушпиння, потім наріжте кільцями або півкільцями.
  • Моркву очищаємо, споліскуємо під проточною водою та натираємо на великій тертці. За бажанням можна нарізати моркву невеликою соломкою.
  • Всі підготовлені овочі та рис з’єднайте у відповідній ємності та поставте на вогонь.
  • Потім додайте цукровий пісок, сіль та олію.
  • Перемішайте інгредієнти. Після закипання варіть салат протягом 40 хвилин.
  • Готовий салат із зелених помідорів із рисом розподіліть по стерилізованих банках, закатайте кришками.
  • До повного остигання переверніть банки дном вгору і укутайте теплою ковдрою.

Зберігати таку заготівлю на зиму необхідно у прохолодному місці.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь