Класичний рецепт долми з баранини в маринованих листках винограду

Традиційно долма готується з баранячого фаршу. Блюдо прекрасно поєднується зі сметанно-часниковим соусом, айраном, гарячим лавашем або сухим червоним вином. З перерахованих продуктів у вас вийде приготувати чудову вечерю в східному стилі.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
3 год 30 хвДрук
  • Листя промийте водою і відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина.
  • Листя викладайте на дошку гладкою стороною вниз.
  • Рис відваріть до напівготовності, потім промийте і відкиньте на друшляк. Баранину пропустіть через м’ясорубку. Цибулю і зелень дрібно наріжте. Змішайте всі інгредієнти, посоліть і приправте отриманий фарш за смаком.
  • Викладайте невеликі порції фаршу на виноградне листя і загортайте щільні рулети.
  • На дно каструлі покладіть кілька виноградного листя.
  • Долму викладіть щільними рядами в каструлю, встановіть зверху гніт. У каструлю влийте воду і доведіть долму до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімального і продовжуйте готувати 40-50 хвилин.

Долму подавайте зі сметанно-часниковим соусом і свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь