Ця класична італійська страва готується з усього, що залишилося в холодильнику. Як наповнення можуть використовуватися макарони, картопля, помідори, сосиски.
Ми вам розповімо про класичний варіант, але в мережі можна знайти і скромніші рецепти.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче яйце 4 шт.
- Спагеті 50 гр.
- Твердий сир 50 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Помідор 1 шт.
- Гарбузове насіння 20 гр.
- Часник 1 зубчик
- Олія оливкова 2 ст. л.
- Петрушка 20 гр.
- Сіль 1 щіпка
- Перець чорний мелений 1 щіпка
- Майоран 1 щіпка
- Базилік свіжий 1 щіпка
Кроки
- Спагетті відварити у підсоленій воді.
- На маленькому вогні підрум’янити часник в оливковій олії, додати цибулю і обсмажити ще кілька хвилин.
- Дрібно нарізати перець і помідор, покласти в сковороду і томити 5 хвилин.
- Злегка збити яйця, натерти сир та подрібнити петрушку. Все змішати та всипати макарони.
- Додати суміш у сковороду та дочекатися, коли схопляться краї.
- Посипати зверху гарбузовим насінням і відправити омлет в духовку на 15 хвилин при температурі 180 °С.
- Подаємо страву, нарізану шматочками, з додаванням базиліка та майорану.