Люля-кебаб з риби на мангалі

Люля-кебаб з риби на мангалі – страва, яку не часто можна зустріти на наших столах. Страву подають із великою кількістю свіжої зелені та овочів. Якщо люля-кебаб із м’ясного фаршу можна зустріти часто, то люля-кебаб із рибного фаршу знайдеш не завжди і не скрізь. Давайте сьогодні приготуємо люля-кебаб із риби на мангалі.

Що ж потрібне для приготування люля-кебабу з риби на мангалі

Інгредієнти
Порції: +10
На порцію
Калорії: 183 ккал
Білки: 15.8 г
Жири: 12.7 г
Вуглеводи: 1.0 г
Кроки
2 год 10 хвДрук
  • Підготуйте всі інгредієнти для приготування люля-кебаб з риби. Куряче філе та сало ретельно вимийте та обсушіть за допомогою паперових рушників.
  • Тушку щуки промийте, відріжте голову і хвіст, розріжте вздовж і витягніть нутрощі, обробіть гострим ножем на філе, ретельно витягніть кісточки, знову промийте, а потім обсушіть філе паперовими рушниками.
  • Зелень кінзи ретельно промийте під проточною водою, струсіть зайву вологу.
  • Куряче філе та сало наріжте на шматочки і пропустіть через м’ясорубку разом із зеленню кінзи. Для цього використовуйте дрібні ґрати.
  • Цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте на частини.
  • Замініть решітку на велику, філе щуки наріжте на кілька частин і пропустіть через м’ясорубку разом із цибулею.
  • Всі подрібнені інгредієнти викладіть у глибоку ємність, додайте сіль, мелений коріандр і чорний мелений перець.
  • Приготовлений фарш ретельно перемішайте руками, а потім відбийте.
  • Місткість з фаршем затягніть харчовою плівкою і зробіть кілька отворів, проколивши харчову плівку зубочисткою. Фарш помістіть у холодильник.
  • Тим часом розведіть вогонь та дайте добре прогоріти вугіллю.
  • Фарш дістаньте із холодильника. Візьміть до рук трохи фаршу і почніть нанизувати на шампур. Змочуючи руки у холодній воді, притискайте фарш до шампуру.
  • Фарш рівномірно розподіліть по всій довжині шампура, щоб на одному шампурі було дві ковбаски. Так сформуйте решту люля-кебаб.
  • Роздуйте вугілля, і помістіть шампури з люля-кебаб на мангал. Як тільки вони поміняють свій колір, переверніть шампури та обсмажте з іншого боку.
  • Підготуйте страву для подачі, акуратно за допомогою гострого ножа зніміть із шампурів готовий люля-кебаб.

Люля-кебаб виходять досить ніжними та соковитими. Якщо хочете, щоб готова страва мала більш насичений рибний смак, зменшіть кількість курячого філе або взагалі замініть його рибою.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь