Люля-кебаб з риби на мангалі – страва, яку не часто можна зустріти на наших столах. Страву подають із великою кількістю свіжої зелені та овочів. Якщо люля-кебаб із м’ясного фаршу можна зустріти часто, то люля-кебаб із рибного фаршу знайдеш не завжди і не скрізь. Давайте сьогодні приготуємо люля-кебаб із риби на мангалі.
Що ж потрібне для приготування люля-кебабу з риби на мангалі
Інгредієнти
Порції: –+
- Щука 1 кг.
- Сало свиняче 300 гр.
- Куряче філе 700 гр.
- Сьомга 500 гр.
- Кінза за смаком
- Цибуля ріпчаста 300 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Коріандр за смаком
На порцію
Калорії: 183 ккал
Білки: 15.8 г
Жири: 12.7 г
Вуглеводи: 1.0 г
Кроки
- Підготуйте всі інгредієнти для приготування люля-кебаб з риби. Куряче філе та сало ретельно вимийте та обсушіть за допомогою паперових рушників.
- Тушку щуки промийте, відріжте голову і хвіст, розріжте вздовж і витягніть нутрощі, обробіть гострим ножем на філе, ретельно витягніть кісточки, знову промийте, а потім обсушіть філе паперовими рушниками.
- Зелень кінзи ретельно промийте під проточною водою, струсіть зайву вологу.
- Куряче філе та сало наріжте на шматочки і пропустіть через м’ясорубку разом із зеленню кінзи. Для цього використовуйте дрібні ґрати.
- Цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте на частини.
- Замініть решітку на велику, філе щуки наріжте на кілька частин і пропустіть через м’ясорубку разом із цибулею.
- Всі подрібнені інгредієнти викладіть у глибоку ємність, додайте сіль, мелений коріандр і чорний мелений перець.
- Приготовлений фарш ретельно перемішайте руками, а потім відбийте.
- Місткість з фаршем затягніть харчовою плівкою і зробіть кілька отворів, проколивши харчову плівку зубочисткою. Фарш помістіть у холодильник.
- Тим часом розведіть вогонь та дайте добре прогоріти вугіллю.
- Фарш дістаньте із холодильника. Візьміть до рук трохи фаршу і почніть нанизувати на шампур. Змочуючи руки у холодній воді, притискайте фарш до шампуру.
- Фарш рівномірно розподіліть по всій довжині шампура, щоб на одному шампурі було дві ковбаски. Так сформуйте решту люля-кебаб.
- Роздуйте вугілля, і помістіть шампури з люля-кебаб на мангал. Як тільки вони поміняють свій колір, переверніть шампури та обсмажте з іншого боку.
- Підготуйте страву для подачі, акуратно за допомогою гострого ножа зніміть із шампурів готовий люля-кебаб.
Люля-кебаб виходять досить ніжними та соковитими. Якщо хочете, щоб готова страва мала більш насичений рибний смак, зменшіть кількість курячого філе або взагалі замініть його рибою.
Смачного!