Курячий люля-кебаб на мангалі

Існує багато рецептів приготування м’яса на мангалі. Люля-кебаб з курки – одне з них, до того ж його можна назвати дієтичним, оскільки робиться воно з білого нежирного м’яса. Процес приготування такої страви має ряд тонкощів, яких необхідно дотримуватись.

Інгредієнти
Порції: +4
На порцію
Калорії: 135 ккал
Білки: 20.3 г
Жири: 5.0 г
Вуглеводи: 0.9 г
Кроки
2 год 30 хвДрук
  • Почнемо готувати курячий люля-кебаб на мангалі. Куряче м’ясо промийте під проточною водою. Відокремте м’ясо від кісток та шкірки. Подрібніть частини філе ножем до стану фаршу.
  • Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте або потріть її на тертці. Зелень помийте і дрібно порубайте ножем. Подрібнені цибулю та зелень з’єднайте з курячим фаршем, додайте сіль та приправи до смаку, ретельно перемішайте. Потім фарш необхідно добре відбити об тверду поверхню. Робіть це доти, поки фарш не перестане розтікатися. Після цього перекладіть фарш у миску, накрийте її харчовою плівкою та поставте в холодильник на 1 годину.
  • За цей час підготуйте дерев’яні шпажки для люля-кебабу. Замочіть шпажки у холодній воді.
  • Дістаньте фарш із холодильника. Змоченими у воді руками сформуйте невеликі ковбаски з фаршу та нанизайте їх на дерев’яні шпажки.
  • Розмістіть м’ясні заготовки на ґратах. Ґрати помістіть на мангалі над розпеченим вугіллям, готуйте люля-кебаб 30 хвилин, періодично перевертаючи ковбаски з одного боку на інший.

Люля-кебаб подавайте з лавашем та свіжою зеленню.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь