Азербайджанська кухня на диво багата і різноманітна. Вона ввібрала в себе кращі кулінарні традиції Близького Сходу, Передньої Азії та східній частині Європи, і в той же час в ній проявилися яскраві національні особливості, які зробили страви і їх рецепти самобутніми. Страви азербайджанської кухні завжди ситні і поживні. Їх готують з молодої жирної баранини, телятини та домашньої птиці. У цій країні довгожителів вміють поводитися з рибою, смачно подавати овочі і грамотно додавати в другі страви солодкі фрукти. Тут роблять солодкі варення з білої вишні і фейхоа, маринують сливи, готують золотистий ширин-плов з родзинками і курагою, шашлик, бугламу і розсипчасту шекербуру. Майже в кожному регіоні Азербайджану є своє традиційне блюдо. У Баку смачно готують хамраші і долму, в Ленкорани запікають у тандирі начиненого горіхами курчати, а Апшерон славиться своїми Кутаба. В азербайджанській кухні безліч рецептів з різними м’ясними, молочними, рослинними інгредієнтами. З приправ і зелені популярні сумах, кориця, петрушка, вазарі, Рейхан, шафран і кінза.

0237
Варення з абрикосів без кісточок — смачне і ароматне ласощі, які просто обожнюють дорослі і діти. І зараз розглянемо рецепти, як можна заготовити на зиму
60 хв076
Пахлава – найпопулярніша східна солодкість, традиційний десерт не тільки в Туреччині, але і в багатьох інших країнах. І якщо використовувати перевірені