Шекербура

Шекербура – це національна страва азербайджанської кухні, що є десертною випічкою з начинкою з горіхів, цукру і кардамону.

Процес приготування

Шекербура (шакер бура) – це чудові ласощі з тіста з незвичайною начинкою. Інгредієнти досить прості, їх можна знайти в найближчому супермаркеті, і готується воно легко і захоплююче.

Найскладніше знайти пристосування для нанесення візерунка, під назвою «маггаш». Я навіть не намагалася його шукати, знала, що пошуки не дадуть результату, і зробила їх сама. Маггаш – це широкі «щипчики» із зазубреними кінчиками, за його допомогою наноситься малюнок у вигляді колосків.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
60 хвДрук
  • Підготувати всі інгредієнти для виготовлення азербайджанської шекербури.
  • Приготувати тісто: в миску влити тепле молоко, додати вершкове масло, що розтануло, яйце і дрібку солі. Розбовтати все лопаткою. Частками ввести борошно, що просіює. Замісити поступливе, ніжне та м’яке тісто. Замотати його в плівку та відкласти відпочивати.
  • Через 10-15 хвилин розділити тісто на 30 рівних частин. Кожну скачати в кульку. Накрити їх рушником, щоби не підсихали.
  • Приготувати начинку: фундук подрібнити до крихти. Це зручно робити кавомолкою.
  • Всипати до нього цукор та кардамон. Ретельно перемішати.
  • Почати ліпити шекербуру: одну кульку розплескати руками в коржик.
  • Всередину акуратно викласти начинку.
  • З’єднати краї та закрутити їх гвинтоподібно. Далі слід нанести візерунок: робити це треба на розкритій долоні пінцетом із зазубреними кінцями в три-чотири ряди.
  • І так, крок за кроком, зробити з кожним шматочком тіста. Виходить гарний візерунок, який залишиться після запікання.
  • Коли нанесений візерунок, викласти заготовки в керамічну форму і відправити в розігріту до 180 градусів духовку.
  • Випікати протягом 7-10 хвилин, не допускаючи зарум’янювання.

Шекербура готова! Смачного.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь