Суп з червоної консервованої квасолі виходить дуже апетитним на вигляд, а велика кількість спецій і запашних трав робить його смак особливо яскравим і приємним. У цьому рецепті поряд зі стандартними коренеплодами – картоплею і морквою – використовується також кореневу селеру, що робить блюдо більш ситним.
Інгредієнти
Порції: –+
- Квасоля червона консервована 1 банка
- Яловичина 250 гр.
- Розмарин 1 шт.
- Петрушка 2 стебла
- Лист лавровий 2 шт.
- Часник 2 зубці
- Перець чорний горошок 5 шт.
- Перець духмяний горошком 3 шт.
- Селера (корінь) 100 гр.
- Картопля 3 шт.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Рослинна олія 3 ст. л.
- Томатна паста 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Часник гранульований 1 ч. л.
- Горіх мускатний ¼ ч. л.
- Пажитник мелений 1 ч. л.
- Кінза сушена 1 ч. л.
- Петрушка сушена 1 ч. л.
Кроки
- Для бульйону краще використовувати м’ясо на кістці: так відвар стає більш наваристим і отримує більше аромату. Кісточку витягніть, а м’ясо наріжте порційно і покладіть або в каструлю з супом, або безпосередньо в кожну тарілку. Залийте яловичину чистою фільтрованою водою і варіть на маленькому вогні близько 2 годин, регулярно позбавляючись від піни
- За 20 хвилин до того, як м’ясний бульйон приготується, потрібно покласти в нього часник, спеції і трави.
- Очищену картоплю нарізаємо напівкружечками або кубиками і поміщаємо в бульйон, слідом те ж робимо і з коренем селери, додаємо квасолю. Варимо 10 хвилин.
- З цибулини і моркви готуємо зажарку, додаємо до неї томатну пасту і поміщаємо в суп. Все добре перемішуємо.
- Суп приправляємо за смаком, всипавши потрібну кількість солі і перцю, накриваємо кришкою і готуємо приблизно 5 хвилин, а потім залишаємо насититися ароматами ще на 15 хвилин.
Подаємо, посипавши дрібно нарубаною зеленню.