Густий лагман з яловичини з селерою і капустою

лагман з яловичини з селерою і капустою

Якщо ви хочете отримати пряне, пікантне блюдо, цей рецепт для вас. Велика кількість спецій, частина з яких перетираються безпосередньо перед додаванням, що робить їх смак ще більш яскравим. Вони буквально розкриваються в страві, підкреслюючи, доповнюючи смак і поширюючи навколо просто непередаваний аромат.

Окремим пунктом тут йде капуста. Її не потрібно тривалий час піддавати термічній обробці, як при варінні того ж борщу. Вона додається в самому кінці, щоб трохи загасилася, але зберегла при цьому свій смак і сік. Також в кінці потрібно додати болгарський перець, щоб він залишився таким же яскравим, соковитим і зберіг свою структуру. Адже якщо його томити довго, він пустить весь сік в блюдо, а сам залишиться вельми млявим овочем. При додаванні перцю в кінці він досить потушити, щоб стати м’яким і зберегти при цьому всі соки.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
2 год 5 хвДрук
  • Цибулю з морквою і картоплею звільніть від шкірки.
  • Цибульку тепер потрібно порізати на невеликі кубики, моркву – брусочками, картоплю – кубиками.
  • Селеру наріжте шайбочками, капусту пошинкуйте.
  • Томати і перець помийте, витріть насухо. У перчика витягніть насіння і наріжте його смужками, помідори – кубиками.
  • М’ясо обполосніть водою, витріть, зріжте пінку і жир і розріжте на шматки середнього розміру.
  • У товстостінній сковороді розжарити олію і відправте смажитися м’ясо. З усіх боків кожного шматочка повинна утворитися красива скоринка.
  • Потім дістаньте м’ясо в окрему тарілку і відправте в сковорідку цибулю. Обсмажуйте, перемішуючи, до рум’яності.
  • Додайте моркву і смажте до м’якості, помішуючи.
  • Потім введіть пасту з томатів, перемішайте і смажте ще пару хвилинок.
  • Потім додайте гостру пасту, перемішайте і покладіть в сковороду помідори. Знову все розмішайте.
  • Тепер поверніть до овочів м’ясо.
  • У ступці з’єднайте сіль (чайну ложку), цукор (чайну ложку), зіру, коріандр і стручок сухого перцю. Перетріть в порошок.
  • Присмачіть цією сумішшю м’ясо, потім додайте сіль з перцем, паприку і куркуму. Все добре перемішайте.
  • Влийте в лагман воду, додайте лавровий лист. Закрийте кришкою і тушкуйте на найменшому жарі 40 хвилин.
  • Потім відкрийте, додайте селеру і картоплю, перемішайте. Збільште вогонь до найбільшого.
  • Після того, як лагман закипить, зменшіть вогонь, щоб він став трошки нижче середнього, і тушкуйте ще 20 хвилин. Паралельно відваріть локшину.
  • Потім додайте перець, капусту. Перемішайте, накрийте кришкою і готуйте ще 10 хвилин.
  • Паралельно дрібно порубати вимиту зелень і очищений часник.
  • При подачі в тарілку викладіть локшину, до неї лагман і зелень з часником.
  • При необхідності прикрасьте кунжутом.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь