Аджика з слив Угорка

Аджика з двох видів перцю та слив з часником готується класичним способом: перекрутити в м’ясорубці, поварити та закатати. Нічого складного, а за смаком така аджика помітно відрізняється від своїх побратимів: вона має солодкуватий запах слив та кисло-солодкий смак.

Як почати готувати аджику з слив

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
60 хвДрук
  • Перебрати сливи, відсортувати пошкоджені та гнилі плоди.
  • Сливи помити в кількох водах і відкинути на сито або друшляк просохнути.
  • Зі слив витягнути і викинути кісточки.
  • Пропустити сливи через м’ясорубку із дрібною сіточкою. Поставити каструлю зі сливовою масою на слабкий вогонь, не додаючи воду. Сливи почнуть булькати та виділять багато соку.
  • Перці помити, видалити насіннєву коробку у солодких перців. Часник почистити та пропустити через прес. Додати масу до слив, дочекатися закипання, варити на слабкому вогні 20 хв.
  • За 5 хв. до закінчення приготування всипати сіль та цукровий пісок, розмішати. Перекласти аджику у простерилізовані банки та закатати стерильними кришками. Перевернути банки на кришки, накрити все теплим пледом та повністю остудити.
  • Перенести закочення у темне прохолодне місце.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь