Калорійність на 100 грам (кбжу):
0.8 г.
Білки
0.3 г.
Жири
9.6 г.
Вуглеводи
42
ккал

Соковита, солодка слива, гібрид терну і аличі, особливо цінується за високий вміст вітаміну P, який запобігає кровоточивості ясен, знижує тиск і зміцнює кровоносні судини. Смачні і корисні страви зі сливами виводять з організму холестерин, мають проносну дію, зміцнюють печінку і очищають кров, тому рецепти приготування цих плодів повинні бути в арсеналі кожної сучасної господині. До речі, якщо вам попалися кислі сливи, значить, вони ще не дозріли, тому їм потрібно трохи полежати і насититися солодкістю.

Що приготувати з слив

Найкраще їсти сливи в свіжому або сушеному вигляді, до того ж чорнослив давно зайняв гідне місце в нашому раціоні, але іноді хочеться чогось особливого, і тоді виникає питання, що приготувати зі слив. Поспішаємо вас порадувати – існує безліч страв, в яких панує її величність слива, королева садів, яка не втрачає дорогоцінний вітамін Р після теплової обробки, а це дуже цінна перевага. Всім відомі прості страви зі слив – варення, джем, мармелад, желе, компот, але мало хто знає, що японці люблять умебосі – солоні мариновані сливи, рецепт приготування яких популярний в японській кухні. На Кавказі до м’яса завжди подають сливовий соус ткемалі, щедро присмачений часником і зеленню, або його варіант – пюре тклапі, що представляє собою висушені на сонці пластини ткемалі, які розбавляють бульйоном. Тклапі додають в супи харчо, начинки для пирогів та інші страви.

Сливи, смажені на грилі, прекрасно поєднуються в салаті з білою квасолею, беконом і помідорами – так вважає Юлія Висоцька. Втім, кожне блюдо зі слив на сайті можна вважати делікатесом, але фотографій недостатньо. Спробуйте приготувати самостійно сирно-сливову шарлотку, медову баранину з горіхами, гарбузом і сливами, сливово-буряковий салат з рікоттою і дивовижне вино зі слив, яке може змагатися з виноградними винами. Але найголовніше – не забувайте витягувати зі слив кісточки!

20 хв2
Компот з слив та винограду виходить дуже смачним та насиченим завдяки вдалому поєднанню основних інгредієнтів. Рецепт дуже простий, з ним впорається навіть господиня-початківець.
60 хв2
Аджика з двох видів перцю та слив з часником готується класичним способом: перекрутити в м’ясорубці, поварити та закатати. Нічого складного, а за смаком така аджика помітно відрізняється від.
40 хв3
Поєднання груші та сливи – дуже вдале, особливо для компоту, що заготовляється на зиму. За кілька місяців зберігання компот встигне настоятися приємним ароматом та солодким смаком груші, рубіновим.
30 хв6
Сливовий компот з яблуками – що може бути смачнішим? Приготований своїми руками з натуральних інгредієнтів та сезонних фруктів, просочених променями теплого літнього сонця!
40 хв
Сьогодні ми з вами займемося заготівлею смачного домашнього сливово-яблучного компоту. Для надання йому більшого аромату ми додамо до банки 1 персик, якого буде абсолютно достатньо
15 хв4
Вгамувати спрагу в спекотний літній день – легко, компот зі слив прийде вам на виручку! Коли під руками є сливи та пару гілочок м’яти – у вас вийде...
30 хв6
Найпростіший варіант приготування компоту з слив на зиму – це заготовити його з кісточками. До вашої уваги пропонується рецепт приготування одного з найсмачніших домашніх напоїв – компоту з.
15 хв3
Завдяки тому, що жовті сливи найчастіше мають солодкий медовий смак, їх можна консервувати, не додаючи цукор. Для цього необхідно кілька хвилин бланшувати в окропі, потім закатати.
25 хв4
Серед безліч варіантів приготування компоту з слив на зиму можна виділити найбільш простий і зручний – заготівля компоту з слив з кісточками на 3-літрову банку. Такий обсяг максимально...
40 хв3
Якщо у вас цього року такий самий вдалий урожай сливи, як у нас – цей рецепт для вас! Сливовий компот красивого сливового кольору з приємним ароматом, що так...
45 хв
Чи пробували ви колись пряний сливовий компот з гвоздикою, імбиром і корицею? Пропонуємо вам насолодитися цим приголомшливим напоєм холодним зимовим вечором, заготовивши в сезон пару
2 год 4 хв3
Узвар без цукру буде у вас вишуканим корисним напоєм, альтернативою газованій воді і колі, як для дорослих, так і для дітей. Для узвару без цукру в набір сухофруктів...
21 год 10 хв10
Сливи варяться в 3-4 підходи в цукровому сиропі, після чого відкидаються через друшляк і залишаються, поки не стече весь сироп. Далі все перекладається на деко, застелене пергаментом, і.
45 хв15
У цьому рецепті мармеладу зі слив додають шоколад, щоб зробити смак десерту ще цікавішим. Колір готового продукту буде залежати від кольору шкірки плодів – від темно-червоного до червоно-коричневого.
5 год 0 хв6
Леквар – традиційне Закарпатське густе сливове повидло без цукру і важлива частина культури. У регіоні воно є улюбленою начинкою для різноманітної солодкої випічки, в тому числі
Горіхово-сирний пиріг зі сливами
1 год 10 хв4
Кінець літа – та сама золота пора дозрівання врожаю, яку чекає кожен. На дачах і в садах все буяє дарами природи, а у мене так і сверблять руки...
20 хв6
Як тільки дозріває урожай слив, насамперед ми вдосталь наїдаємося свіжими фруктами. Після цього я випікаю улюблений для всієї родини сливовий пиріг. І тільки після цього я заготовлюю сливу.
Шоколадне варення зі сливи на зиму
4 год 20 хв2
У цій варіації приготування ви дізнаєтеся, як приготувати дуже ароматне і незвичайне варення яке дуже нагадує за смаковими якостями улюблену багатьма Нутеллу. Приємний шоколадний аромат в поєднанні з.
варення з жовтих слив без кісточок
7 год 25 хв1
Смачна ароматна слива дозволяє приготувати дивно красиве по виду варення. Плоди вибирайте з тугою і щільною м’якоттю. Пам’ятайте, що переспілі екземпляри не підходять.
варення зі слив – Цукатне
46 год 0 хв1
У процесі приготування сливи практично не піддаються варінні. Тому залишаються щільними і цілими. Сироп виходить красивим за кольором і приємним на смак, завдяки чому ідеально підходить для просочення.