Калорійність на 100 грам (кбжу):
0.8 г.
Білки
0.3 г.
Жири
9.6 г.
Вуглеводи
42
ккал

Соковита, солодка слива, гібрид терну і аличі, особливо цінується за високий вміст вітаміну P, який запобігає кровоточивості ясен, знижує тиск і зміцнює кровоносні судини. Смачні і корисні страви зі сливами виводять з організму холестерин, мають проносну дію, зміцнюють печінку і очищають кров, тому рецепти приготування цих плодів повинні бути в арсеналі кожної сучасної господині. До речі, якщо вам попалися кислі сливи, значить, вони ще не дозріли, тому їм потрібно трохи полежати і насититися солодкістю.

Що приготувати з слив

Найкраще їсти сливи в свіжому або сушеному вигляді, до того ж чорнослив давно зайняв гідне місце в нашому раціоні, але іноді хочеться чогось особливого, і тоді виникає питання, що приготувати зі слив. Поспішаємо вас порадувати – існує безліч страв, в яких панує її величність слива, королева садів, яка не втрачає дорогоцінний вітамін Р після теплової обробки, а це дуже цінна перевага. Всім відомі прості страви зі слив – варення, джем, мармелад, желе, компот, але мало хто знає, що японці люблять умебосі – солоні мариновані сливи, рецепт приготування яких популярний в японській кухні. На Кавказі до м’яса завжди подають сливовий соус ткемалі, щедро присмачений часником і зеленню, або його варіант – пюре тклапі, що представляє собою висушені на сонці пластини ткемалі, які розбавляють бульйоном. Тклапі додають в супи харчо, начинки для пирогів та інші страви.

Сливи, смажені на грилі, прекрасно поєднуються в салаті з білою квасолею, беконом і помідорами – так вважає Юлія Висоцька. Втім, кожне блюдо зі слив на сайті можна вважати делікатесом, але фотографій недостатньо. Спробуйте приготувати самостійно сирно-сливову шарлотку, медову баранину з горіхами, гарбузом і сливами, сливово-буряковий салат з рікоттою і дивовижне вино зі слив, яке може змагатися з виноградними винами. Але найголовніше – не забувайте витягувати зі слив кісточки!

Шоколадне варення зі сливи на зиму
4 год 20 хв2082
У цій варіації приготування ви дізнаєтеся, як приготувати дуже ароматне і незвичайне варення яке дуже нагадує за смаковими якостями улюблену багатьма Нутеллу.
варення з жовтих слив без кісточок
7 год 25 хв1049
Смачна ароматна слива дозволяє приготувати дивно красиве по виду варення. Плоди вибирайте з тугою і щільною м’якоттю. Пам’ятайте, що переспілі
варення зі слив – Цукатне
46 год 0 хв1063
У процесі приготування сливи практично не піддаються варінні. Тому залишаються щільними і цілими. Сироп виходить красивим за кольором і приємним на смак
варення зі слив з какао і маслом
1 год 30 хв3081
Цей варіант ідеально підходить для шанувальників шоколадних страв. Хоч в чистому вигляді шоколад і не використовується, варення виходить завдяки какао
варення зі слив з додаванням яблук
48 год 0 хв40102
Яблука додадуть сливовому варення свіжість. Варення з яблук і слив давно перевірений смачний варіант. При термічній обробці фрукти не втратять свої корисні
сливове варення з волоськими горіхами
1 год 5 хв4051
Завдяки довгому варінні варення зі сливи з волоськими горіхами вийде карамелізованим. Горіхи додадуть особливий присмак, а кориця – дивовижний аромат.
варення зі сливи без води
17 год 20 хв3096
Сливи в процесі готування нудяться у власному соку, тому за смаком і консистенції трохи нагадують мармелад. Рецепт настільки простий, що з ним впорається
рецепт варення зі сливи на зиму
24 год 0 хв20123
Цей рецепт найбільш часто використовують господині для зимових заготовок. Він полягає в триразовому варінні варення для збереження більшої кількості вітамінів.
ткемалі з сливи на зиму
60 хв0545
Давайте на зиму приготуємо класичний соус ткемалі з сливи по одному з рецептів грузинської кухні з покроковими фото. Класичне ткемалі по-домашньому Приготувати