Рецепти страв з сливами
Соковита, солодка слива, гібрид терну і аличі, особливо цінується за високий вміст вітаміну P, який запобігає кровоточивості ясен, знижує тиск і зміцнює кровоносні судини. Смачні і корисні страви зі сливами виводять з організму холестерин, мають проносну дію, зміцнюють печінку і очищають кров, тому рецепти приготування цих плодів повинні бути в арсеналі кожної сучасної господині. До речі, якщо вам попалися кислі сливи, значить, вони ще не дозріли, тому їм потрібно трохи полежати і насититися солодкістю.
Що приготувати з слив
Найкраще їсти сливи в свіжому або сушеному вигляді, до того ж чорнослив давно зайняв гідне місце в нашому раціоні, але іноді хочеться чогось особливого, і тоді виникає питання, що приготувати зі слив. Поспішаємо вас порадувати – існує безліч страв, в яких панує її величність слива, королева садів, яка не втрачає дорогоцінний вітамін Р після теплової обробки, а це дуже цінна перевага. Всім відомі прості страви зі слив – варення, джем, мармелад, желе, компот, але мало хто знає, що японці люблять умебосі – солоні мариновані сливи, рецепт приготування яких популярний в японській кухні. На Кавказі до м’яса завжди подають сливовий соус ткемалі, щедро присмачений часником і зеленню, або його варіант – пюре тклапі, що представляє собою висушені на сонці пластини ткемалі, які розбавляють бульйоном. Тклапі додають в супи харчо, начинки для пирогів та інші страви.
Сливи, смажені на грилі, прекрасно поєднуються в салаті з білою квасолею, беконом і помідорами – так вважає Юлія Висоцька. Втім, кожне блюдо зі слив на сайті можна вважати делікатесом, але фотографій недостатньо. Спробуйте приготувати самостійно сирно-сливову шарлотку, медову баранину з горіхами, гарбузом і сливами, сливово-буряковий салат з рікоттою і дивовижне вино зі слив, яке може змагатися з виноградними винами. Але найголовніше – не забувайте витягувати зі слив кісточки!