Завдяки тому, що жовті сливи найчастіше мають солодкий медовий смак, їх можна консервувати, не додаючи цукор. Для цього необхідно кілька хвилин бланшувати в окропі, потім закатати. Такий метод консервації зручний тим, що компот без вмісту цукру можна використовувати як дітям, так і людям, які дотримуються правильного харчування або тим, хто не вживає цукор. У будь-якому випадку, цукор або його замінник завжди можна додати після відкорковування баночки компоту.
Інгредієнти
Порції: –+
- Слива жовта 1 кг.
- Вода 2.5 л.
Кроки
- Приступимо до приготування компоту з слив без цукру. Для приготування компоту нам знадобляться щільні жовті сливи. Оскільки в процесі приготування ми відварюватимемо їх в окропі, нам необхідно, щоб вони зберегли свою форму, тому можна, щоб вони були трохи незрілі.
- Промиваємо сливи у теплій проточній воді, викладаємо на кухонний рушник і даємо їм трохи обсохнути.
- На вогонь ставимо глибоку каструлю з водою, доводимо до кипіння і викладаємо у киплячу воду сливи. Бланшируємо їх у окропі 2-3 хвилини.
- Після того, як сливи трохи залишили у воді, за допомогою шумівки виймаємо їх з каструлі і акуратно поміщаємо в стерилізовану банку, при цьому не знімаємо воду з вогню. Прикриваємо банку прокип’яченою кришкою і ще 3-4 хвилини кип’ятимо воду, в якій варилися сливи на середньому вогні. Потім заливаємо сливи гарячою водою і щільно укупорюємо банку кришкою. Перевертаємо банку з компотом догори дном і залишаємо до повного остигання за кімнатної температури.
Готовий компот прибираємо для зберігання темне прохолодне місце, де може зберігатися протягом кількох місяців. Оскільки зливу ми закочували з кісточкою, компот не рекомендується зберігати більше 4-5 місяців.