Компот – один з найбільш корисних напоїв. На жаль, на кілька десятиліть він втратив статус популярного напою – через засилля реклами коли та інших цукровмісних «ворогів» організму. Однак сьогодні компот впевнено надолужує згаяне.

Як приготувати компот

Компот особливо затребуваний в літню пору, адже він прекрасно позбавляє від спраги і вітамінізує. Готувати компот можна як зі свіжих фруктів і ягід, так і з сухофруктів. Трохи менш поширені компоти з овочів.

Спочатку з фруктів варять сироп з додаванням цукру (на літр води беруть приблизно 150 г цукру). Це стосується таких фруктів і ягід, як груші, яблука, персики, вишня і т.д. більш м’які фрукти і ягоди (банани, диня, малина, цитрусові) не варять, а посто викладають в гарячий солодкий сироп, прибирають з плити і охолоджують.

У процесі варіння в компот додають розчин лимонної кислоти, а також прянощі – корицю, ваніль, цедру, гвоздику і т.д. Правда, з ними важливо не перестаратися, щоб не заглушити натуральний смак фруктів. У компоті можна використовувати лимонні і апельсинові кірки, які потім видаляють з напою.

Компот подають в охолодженому вигляді. До нього підходять всі види десертів.

Компот потрібно зберігати в холодильнику. Термін зберігання – Не більше декількох днів. Завжди краще зварити свіжий напій, ніж ризикувати своїм здоров’ям. При зберіганні не пийте із загальної ємності – завжди наливайте компот в стакан. Як тільки компот змінить запах і (або) стане каламутним, відразу позбудьтеся від нього.

1 год 20 хв2
Черешня не особливо підходить для заморожування. Однак із свіжих плодів виходить дуже смачний напій, особливо якщо змішати черешню з іншими інгредієнтами – ягодами та фруктами.
1 год 5 хв3
Смачний освіжаючий напій готується без стерилізації в короткий термін і досить довго зберігається, якщо правильно підготувати тару для стерилізації: перед термообробкою ємності потрібно
50 хв3
Компот із черешні та яблук на 3-літрову банку на зиму припаде до смаку всім, хто спробував! Черешневий компот не менш популярний, ніж його “собрат” –
60 хв2
Вишня та черешня чудово поєднуються між собою, тому компотик із цих ягід – справжня знахідка для зимового часу. Не полінуйтеся у літній сезон заготовити цей апетитний компотик та...
1 год 10 хв1
З цитрусових та черешні виходить дуже насичений та смачний напій, який корисно пити не лише взимку, а й улітку, у спеку. Якщо додати до компоту м’яту чи корицю,...
30 хв1
Черешневий компот відносять до найсмачніших напоїв у ряді домашніх заготовок саме за насиченість смаку черешні та збереження її щільності в компоті, тому багато господинь черешні заповнюють баночки повністю.
55 хв2
Рецепт розрахований на банку, об’єм якої складає 1 літр. Якщо ви хочете заготовити компот у дво- або трилітровій банці, то кількість інгредієнтів також слід збільшити в 2 або...
15 хв2
Збирання березового соку проводять з кінця березня і до того моменту, поки на березах не з’являться перші листочки – зовсім недовгий період. А зберегти сік тривалий час
20 хв2
Компот з слив та винограду виходить дуже смачним та насиченим завдяки вдалому поєднанню основних інгредієнтів. Рецепт дуже простий, з ним впорається навіть господиня-початківець.
40 хв3
Поєднання груші та сливи – дуже вдале, особливо для компоту, що заготовляється на зиму. За кілька місяців зберігання компот встигне настоятися приємним ароматом та солодким смаком груші, рубіновим.
30 хв6
Сливовий компот з яблуками – що може бути смачнішим? Приготований своїми руками з натуральних інгредієнтів та сезонних фруктів, просочених променями теплого літнього сонця!
40 хв
Сьогодні ми з вами займемося заготівлею смачного домашнього сливово-яблучного компоту. Для надання йому більшого аромату ми додамо до банки 1 персик, якого буде абсолютно достатньо
15 хв4
Вгамувати спрагу в спекотний літній день – легко, компот зі слив прийде вам на виручку! Коли під руками є сливи та пару гілочок м’яти – у вас вийде...
30 хв6
Найпростіший варіант приготування компоту з слив на зиму – це заготовити його з кісточками. До вашої уваги пропонується рецепт приготування одного з найсмачніших домашніх напоїв – компоту з.
50 хв3
Білий налив – один із найкращих сортів яблук. Фруктові дерева зовсім невибагливі, а плодів з однієї рослини можна зібрати кілька відер, але, на жаль, яблука швидко псуються, і...
15 хв3
Завдяки тому, що жовті сливи найчастіше мають солодкий медовий смак, їх можна консервувати, не додаючи цукор. Для цього необхідно кілька хвилин бланшувати в окропі, потім закатати.
25 хв4
Серед безліч варіантів приготування компоту з слив на зиму можна виділити найбільш простий і зручний – заготівля компоту з слив з кісточками на 3-літрову банку. Такий обсяг максимально...
50 хв3
Смачний компотиз яблук білий налив на 3-літрову банку на зиму – найкращий напій для всієї родини! Солодкий, ароматний і корисний, він вгамує спрагу влітку і порадує взимку. А...
40 хв3
Якщо у вас цього року такий самий вдалий урожай сливи, як у нас – цей рецепт для вас! Сливовий компот красивого сливового кольору з приємним ароматом, що так...
45 хв
Чи пробували ви колись пряний сливовий компот з гвоздикою, імбиром і корицею? Пропонуємо вам насолодитися цим приголомшливим напоєм холодним зимовим вечором, заготовивши в сезон пару