Компот з слив для пиття відразу в каструлі

Вгамувати спрагу в спекотний літній день – легко, компот зі слив прийде вам на виручку! Коли під руками є сливи та пару гілочок м’яти – у вас вийде чудовий освіжаючий напій. Варто трохи охолодити його в холодильнику і можна насолоджуватися його приголомшливим смаком.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
15 хвДрук
  • Готувати компот з слив для пиття одразу в каструлі просто! Для приготування компоту ми відібрали стиглі соковиті сливи з кислинкою. Якщо сливи будуть солодкі – у процесі приготування компот найкраще додати трохи лимонної кислоти – компот вийде ще смачніше.
  • Сливи ретельно промиваємо під струменем теплої проточної води, видаляємо плодоніжки та листя. Для компоту можна використовувати коричневий цукор, він дуже добре поєднується зі сливою за смаковими якостями і компот буде доповнений карамельними нотками.
  • Гілочки м’яти промиваємо під прохолодним струменем проточної води і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони трохи просохли, поки ми варитимемо компот.
  • Каструлю з водою ставимо на вогонь, доводимо до кипіння та закидаємо підготовлені сливи.
  • Проварюємо 2-3 хвилини, за цей час шкірка на сливах потріскається, вони почнуть віддавати воді свій колір та смак.
  • Потім компот додаємо цукор, перемішуємо і проварюємо ще протягом 1-2 хвилини, після чого знімаємо каструлю з вогню.
  • Гілочки м’яти трохи розтираємо в долонях і кладемо в каструлю з компотом.
  • Закриваємо каструлю кришкою і залишаємо компот настоятися на 30-40 хвилин. При необхідності компот переливаємо в глечик і ставимо в холодильник, щоб він остудився.

Готовий компот розливаємо у склянки, прикрашаємо гілочкою м’яти та подаємо на стіл. Втамовуйте спрагу смачно та корисно!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь