Рецепт розрахований на банку, об’єм якої складає 1 літр. Якщо ви хочете заготовити компот у дво- або трилітровій банці, то кількість інгредієнтів також слід збільшити в 2 або 3 рази в залежності від розміру банки.
Інгредієнти
Порції: –+
- Черешня 300-400 гр.
- Цукор-пісок 60-80 гр.
- Лимонна кислота 1 щіпка
- Вода ½ л.
Кроки
- Що ж потрібне для приготування компоту з черешні в 1-літрових банках без стерилізації на зиму? Почнемо з переробки черешні. Свіжі плоди спочатку необхідно вимити, висипавши їх у друшляк, а потім відокремити від них «хвостики». Листя та зіпсовані плоди викидаємо. Коли черешня обсохне, її потрібно буде перекласти до банку.
- Найчастіше банки перед стерилізацією очищають розчином соди та вимивають. Стерилізувати тару можна над парою, в духовці або мікрохвильовій печі.
- Якщо ви хочете, щоб напій вийшов більш ароматним та насиченим, покладіть більше плодів черешні. Отже, вкладаємо товар на дно банки.
- Наливаємо чисту воду в каструлю та доводимо до кипіння. Заливаємо кип’яченою водою черешню. Накриваємо ємність кришкою та залишаємо на 5 хвилин. Потім, трохи забарвлену рідину, зливаємо назад в каструлю і знову доводимо до кипіння, попередньо додавши цукор і кислоту. Кип’ятимо до повного розчинення цукру.
- Знову заливаємо рідину в банку і закочуємо. Тепер ємності потрібно дати час на охолодження. Для цього потрібно перевернути її та укутати ковдрою.
Смачного!