Компот з винограду вари легко і просто за рецептами Смачного. У кожному є: покрокові фото і поради, склад і калорійність, порційність і час готування, БЖУ.

Як приготувати компот з винограду

Компот з винограду готувати на зиму можна декількома способами: з варінням і без, з додаванням додаткових фруктів і ягід, зі стерилізацією і без неї. Якщо обраний варіант без варіння, в напій рекомендується класти більше цукру, ніж зазвичай, щоб запобігти можливому прокисанню продукту. Якщо компот вариться, його потрібно обов’язково кип’ятити. Також можна влити в напій невелику кількість лимонного соку або лимонної кислоти. Варто взяти до уваги, що на виноградній шкірці осідають природні дріжджі, активація яких в закрученому посуді зовсім небажана. У зв’язку з цим виноградний компот найпростіше піддати попередній тепловій обробці. Наявність кісточок в ягодах майже ні на що не впливає, залишати їх, видаляти або використовувати сорти без кісточок – справа персонального вибору і смаку.

П’ять найбільш часто використовуваних інгредієнтів в рецептах компоту з винограду:

  1. Виноград.
  2. Цукор.
  3. Лимонна кислота.
  4. Яблука.
  5. Мелена кориця.

Що може поліпшити смак виноградного компоту?

Будь-які прянощі, які вигідно відтіняють смакові якості ягід, підходять для додавання в компот з винограду на зиму. У списку таких прянощів:

  • рута;
  • кориця;
  • цедра лимона;
  • гвоздика;
  • кордамон.

Спиртні напої на зразок міцного вина теж підходять за умови, що компот не призначений для дітей, а буде використовуватися, як інгредієнт для приготування желе, мусів, кремів і так далі.
Існують способи для посилення кольору домашнього напою, для чого використовуються різні свіжі листочки: вишні, горобини. Якщо компот вариться з білого винограду, можна додати кілька ягід чорного. Кращий, більш насичений компот вариться з винних сортів ягід.

Простий рецепт виноградного компоту на зиму такий:

  1. Простерилізувати банки.
  2. Добре помити виноград, видаливши гілочки і зіпсовані ягідки.
  3. Закласти в банки виноград на половину обсягу.
  4. Засипати цукром, додати лимонну кислоту (при бажанні), будь-яку пряність.
  5. Залити окропом і тут же закатати, перевернувши догори дном.

П’ять найшвидших рецептів виноградного компоту

  1. Компот з винограду на зиму на 3 літрову банку 50 хв 87 + 63
  2. Компот з Ізабелли 50 хв 34 +23
  3. Компот із зеленого винограду 50 хв 44 +11
  4. Компот зі слив і винограду 1 ч 39 +20
  5. Компот з винограду і яблук 1 ч 20 хв 116 + 33

Поради з приготування компоту з винограду:

  • додати кольору компоту з білого винограду можна за допомогою вишневих або горобинових листочків;
  • жменя родзинок додасть напою прозорості;
  • готовий компот, закручений в банки, зберігається при кімнатній температурі.
Компот з груш, винограду і лимона на зиму
50 хв80153
Якщо просто грушевий компот набрид, зверніть свою увагу на цей рецепт. Солодкість груш дуже вдало доповнюється ненав’язливою терпкістю винограду.
компоту з малини і винограду
35 хв10061
Цей компот володіє дуже яскравим насиченим смаком і не менш яскравим ароматом. Гарний – ніжно-малинового відтінку, він дуже ефектно виглядає з цільними