Якщо просто грушевий компот набрид, зверніть свою увагу на цей рецепт. Солодкість груш дуже вдало доповнюється ненав’язливою терпкістю винограду. Груші потрібно вибирати смачні, ароматні, не перезрілі, з гладкою неушкодженою шкіркою і щільною м’якоттю.
Крім приголомшливих смакових якостей, компот дуже красиво виглядає: він виходить цікавого відтінку. Із вказаної кількості продуктів вийде 3 літрові баночки напою.
Інгредієнти
Порції: –+
- Груша 450 гр.
- Цукор-пісок 300 гр.
- Виноград кишмиш 150 гр.
- Лимон 6 частинок
- Вода 2.4 л.
Кроки
- Груші обмийте водою, а потім розріжте кожну на 4 частини. Видаліть насіннєву коробку і кожну з 4 частин розріжте ще на 2 частини.
- Лимон промийте водою, витріть і наріжте кільцями, кожне з яких потрібно розрізати навпіл.
- Виноград промийте і зніміть з гілки.
- Далі потрібно підготувати банки. Обов’язково простерилизуйте їх будь-яким зручним способом.
- Відразу ж після стерилізації відправте в банки груші, виноград і кілька часточок лимона.
- У каструльку налийте 2.4 літра водички і додайте цукру. Перемішайте все це і поставте на вогонь.
- Після закипання варіть сироп ще 2 хвилинки до повного розчинення цукру.
- Налийте його в банки і відразу ж їх закатати.
- Переверніть банки вгору денцем і укутайте чимось тепленьким. Після того, як баночки охолонуть, відправте їх на постійне зберігання.