Компот з груш, винограду і лимона на зиму

Компот з груш, винограду і лимона на зиму

Якщо просто грушевий компот набрид, зверніть свою увагу на цей рецепт. Солодкість груш дуже вдало доповнюється ненав’язливою терпкістю винограду. Груші потрібно вибирати смачні, ароматні, не перезрілі, з гладкою неушкодженою шкіркою і щільною м’якоттю.

Крім приголомшливих смакових якостей, компот дуже красиво виглядає: він виходить цікавого відтінку. Із вказаної кількості продуктів вийде 3 літрові баночки напою.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
50 хвДрук
  • Груші обмийте водою, а потім розріжте кожну на 4 частини. Видаліть насіннєву коробку і кожну з 4 частин розріжте ще на 2 частини.
  • Лимон промийте водою, витріть і наріжте кільцями, кожне з яких потрібно розрізати навпіл.
  • Виноград промийте і зніміть з гілки.
  • Далі потрібно підготувати банки. Обов’язково простерилизуйте їх будь-яким зручним способом.
  • Відразу ж після стерилізації відправте в банки груші, виноград і кілька часточок лимона.
  • У каструльку налийте 2.4 літра водички і додайте цукру. Перемішайте все це і поставте на вогонь.
  • Після закипання варіть сироп ще 2 хвилинки до повного розчинення цукру.
  • Налийте його в банки і відразу ж їх закатати.
  • Переверніть банки вгору денцем і укутайте чимось тепленьким. Після того, як баночки охолонуть, відправте їх на постійне зберігання.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь