Желе – легкий десерт на основі желатину та фруктів або ягід. Желе є найпопулярнішим літнім десертом. У нього легкий, нудотний смак і невелика калорійність. Ніщо так не освіжає у спекотний день, як вазочка із желе з холодильника.

Як приготувати желе

Для приготування желе потрібно желатин і «смакова» складова, для якої підійдуть будь-які ягоди, фрукти, сік, сироп, молоко і вершки.

Желатин замочують у воді і чекають, доки він набухне. Потім зливають зайву воду і додають желатин у киплячий сироп чи молоко. Розчин помішують до розчинення желатину. Отриману рідину розливають формочками, ставлять у холодильник і остуджують.

Для приготування желе можна брати практично будь-які ягоди – полуницю, суницю, вишню, черешню, ожину, малину, смородину, журавлину і т.д. Ягоди перед змішуванням желатину зазвичай розтирають. Але можна приготувати і десерт із цілими чи нарізаними плодами. У такому разі плоди (цілі або шматочками) накладають у формочки, а потім заливають сиром, що желює.

Справжнім прикрасам столу будуть листкові желе. Якщо ви хочете приготувати ефектний десерт, шари потрібно виливати поступово – чекаючи, поки кожен черговий шар трохи застигне (щоб вони не змішалися). Для фарбування шарів можна використовувати різнокольорові харчові барвники.

Ласуни оцінять і желе з відтінками вершків та шоколаду. Молочне желе готується аналогічним способом. Набряклий желатин слід нагріти у воді або молоці до розчинення, а потім влити в сметану і охолодити.

Прикрасити желе можна цілими ягодами, шматочками шоколаду, подрібненими горіхами, шоколадною чи кокосовою стружкою.

2 год 10 хв6
Ця смачна і корисна заготовка буде радувати вас в холодну пору. Желе з обліпихи має гарний яскравий колір і оригінальний смак з приємною кислинкою. Щоб приготувати желе, вам...
желе з обліпихи з агар-агаром в домашніх умовах
2 год 0 хв6
Обліпихова желе дуже смачне і корисне, воно багате вітаміном С. Такі ласощі можна їсти просто так, подавати його з чаєм, прикрашати торти і робити з ним домашні тістечка....
2 год 0 хв1
Густе желе з обліпихи на зиму з желатином буде у вас красивою, смачною і ароматною заготівлею на зиму з цієї «царської ягоди». Хоча желе з обліпихи непогано застигає...
Желе «апельсинові часточки»
25 хв6
З радістю ділюся своїм улюбленим рецептом – знахідкою! Називаю я його просто: “апельсинові часточки” або креативне желе. Такі ласощі і справді мало хто пробував. Тому запам’
60 хв1
Простий спосіб приготування обліпихового желе – без варіння. Такий спосіб збереже аромат свіжої ягоди на довгий час і стане оригінальним десертом для вашого столу. Спробуйте!
Джем-желе з червоної смородини з загусником Конфітюрка
60 хв2
Ще один варіант джему з червоної смородини. Густий, в міру солодкий і дуже-дуже ароматний. Готувати його простіше, ніж попередній варіант – ягоди потрібно просто пюрировати, а перетирати через.
30 хв4
Триває сезон заготовок, і я хочу поділитися з вами ще одним прекрасним рецептом. Нещодавно ми вже приготували вишню в желе і засолили огірки. А днями чоловік привіз з...
Ягідно-йогуртовий десерт з вишнею
3 год 20 хв6
Це двошарове желе в міру солодке і дуже смачне. Чимось схоже на панна-котту, але з характерною приємною кислинкою йогурту. Головне завдання при приготуванні цього десерту –