Ягідно-йогуртовий десерт з вишнею

Ягідно-йогуртовий десерт з вишнею

Це двошарове желе в міру солодке і дуже смачне. Чимось схоже на панна-котту, але з характерною приємною кислинкою йогурту.

Головне завдання при приготуванні цього десерту – досить добре охолодити розчинений желатин, щоб він не збився в грудки в йогурті кімнатної температури. І враховуйте, що желе готується не дуже швидко – спочатку знадобиться час для застигання першого шару.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
3 год 20 хвДрук
  • Желатин для обох шарів окремо замочуємо в холодній воді. Для листового використовуємо довільну кількість, порошковий замочуємо в співвідношенні 1 до 6 з водою (на 1 г желатину 6 мл води). У мене листовий желатин.
  • Для йогуртового шару з’єднуємо в сотейнику вершки і цукор. Ставимо на конфорку і доводимо до кипіння і розчинення цукру. Знімаємо з вогню і додаємо желатин. Перемішувати.
  • Далі потрібно з’єднати йогурт з вершками так, щоб желатин не схопився грудками від різкого контрасту температури. Для початку кладемо в вершкову масу 2 ст.л. йогурту і інтенсивно перемішуємо віночком. Потім додаємо половину йогурту, що залишився, перемішуємо. І другу половину – і теж перемішуємо. Розливаємо по порційних склянках або креманкам.
  • Ставимо в холодильник застигати – це займе пару годин.
  • Приблизно через годину робимо вишневий шар. Для цього з’єднуємо вишню (можна прямо з морозилки), цукор і воду в сотейнику. Ставимо на плиту і проварюємо 5 хвилин після закипання.
  • Знімаємо з вогню і додаємо розмочений желатин.
  • Ми залишаємо остигати при кімнатній температурі, поки не застигне перший шар (якщо у вас в кухні холодно, краще приготуйте вишневий шар хвилин за 20 до розливу по склянках).
  • Розкладаємо ягоди з сотейника порівну по склянках на йогуртовий шар, потім заливаємо рідиною.
  • Знову ставимо в холодильник до повного застигання.
  • Подаємо.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Залишити відповідь