Джем-желе з червоної смородини з загусником Конфітюрка

Джем-желе з червоної смородини з загусником Конфітюрка

Ще один варіант джему з червоної смородини. Густий, в міру солодкий і дуже-дуже ароматний. Готувати його простіше, ніж попередній варіант – ягоди потрібно просто пюрировати, а перетирати через сито не потрібно. Цукор додавайте на свій розсуд, але найчастіше його беруть пропорцію 1:1.

Якщо ви з якоїсь причини не можете подрібнити ягоди за допомогою блендера, скористайтеся м’ясорубкою. Щоб джем вийшов густим, додатково при приготуванні потрібно додати Конфітюрку. Це желеутворююча суміш на основі яблучного пектину.

Зверніть увагу: спосіб приготування може відрізнятися від конфітюру. Інструкцію дивіться на упаковці.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
60 хвДрук
  • Обполосніть і переберіть ягоди смородини. Видаліть гілочки і сміття.
  • Злийте воду зі смородини і перекладіть в каструлю, де будете готувати варення.
  • Засипте смородину конфітюркою і добре перемішайте.
  • Пюрируйте ягоди за допомогою погружного блендера до однорідної маси.
  • Надішліть каструлю на вогонь і почніть варити, помішуючи майбутнє варення ложкою.
  • Як тільки смородина прогріється, додайте цукор. Добре все розмішайте. Продовжіть уварювати розмішуючи.
  • Після того як джем закипить, проваріть його ще 5 хвилинок. В процесі не забувайте прибирати пінку.
  • Розлийте варення по простерилізованих банках, закатати кришками. Укутайте і остудіть, загорнувши в ковдру.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь