Приготуй виключно корисне варення з червоної смородини. Дивись на “смачного” найцікавіші рецепти з фото, докладним поетапним описом, розрахованими часом, необхідним на приготування, порціями, калорійністю. При необхідності будь-який інгредієнт варення легко замінюється.

Як варити варення з порічок

Заготовити на весь рік смачну, з невеликою приємною кислинкою консервацію просто з рецептами варення з порічки. В асортименті представлені рецептури з малиною, агрусом, апельсинами і яблуками. Згодом приготування від семи хвилин до шести годин.

За вмістом вітаміну С червона смородина ні трохи не поступається навіть малині. Ягода багата залізом і йодом. Настоянку з її листя використовують в якості відмінного сечогінного засобу.
Смородинку перед приготуванням слід перебрати. Потім перемити і гарненько підсушити. Особливо, якщо рецепт не передбачає додавання води.

П’ять найбільш часто використовуваних інгредієнтів:

  • Цукор.
  • Червона смородина.
  • Малина.
  • Яблука.
  • Чорна смородина.

Цікавий рецепт:

  1. Видалити у яблучок насіння, плодоніжки. Очистити шкірку, нарізати м’якоть на кубики.
  2. Викласти фрукти в воду з додаванням лимонної кислоти.
  3. Витримати хвилин 10 і відкинути на друшляк. Дочекатися, поки вода гарненько стече.
  4. Приготувати сиропчик з води і цукру.
  5. Залити ним яблучка. Варити хвилин 10.
  6. Чисту перебрану смородинку додати до яблук.
  7. Закип’ятити ягідно-фруктову суміш і відставити на чотири години.
  8. Потім знову проварити.
  9. Розкласти по банках і закатати.

П’ять найшвидших рецептів варення з червоної смородини:

  1. Варення з порічок 5 хвилинка.
  2. Джем з червоної смородини п’ятихвилинка.
  3. Джем малина смородина.
  4. Джем із замороженої червоної смородини.
  5. Джем зі смородини на зиму простий.

Корисна порада:

  • Додати десерт більш кисленьким допоможе додавання лимона, нарізаного тоненькими часточками, або лимонної кислоти.
  • Для додання страві цікавого вигляду можна додати трохи чорної смородини.
  • Ласощі можуть стати відмінною добавкою до морозива, млинців і оладок. Використовуватися як начинка у випічці. Або просто вживатися вприкуску до чаю.
варення з червоної смородини на зиму без варіння
30 хв6
Дуже смачне ароматне і неймовірно корисне варення. Ягоди тут не піддаються термічній обробці взагалі, а це означає, що в них залишається максимум вітамінів. Готуються такі ласощі досить довго.
Джем з червоної смородини з вишнею на зиму в банках
2 год 0 хв4
Дуже смачний кисло-солодкий джем, який ідеально підійде і для додавання в випічку, і для самостійного вживання. Він виходить досить густим. Особливо це помітно, коли він охолоне.
варення з порічок і апельсина
1 год 30 хв2
Дуже ніжне варення без кісточок з просто неймовірним ароматом. Червона смородина відмінно поєднується з помаранчевим апельсином – це один з кращих дуетів для ласощі.
джем з червоної і чорної смородини
Смачний ніжний джем з двох видів смородини. Ідеальне поєднання ягід: злегка кислувата червона і солодка чорна. Вони знаходяться “на одній хвилі”, тому смак виходить дивно гармонійним.
варення з червоної смородини та малини
50 хв2
Дуже смачне варення з двох видів ягід. Солодка малина відмінно поєднується з кислуватою червоною смородиною. А який у варення аромат! Це відмінні і корисні ласощі, яке ви із...
Джем-желе з червоної смородини з загусником Конфітюрка
60 хв2
Ще один варіант джему з червоної смородини. Густий, в міру солодкий і дуже-дуже ароматний. Готувати його простіше, ніж попередній варіант – ягоди потрібно просто пюрировати, а перетирати через.
джем з червоної смородини
1 год 30 хв1
Цей рецепт для тих, хто любить однорідне за текстурою варення, схоже на джем. Робиться воно, звичайно, довше, але результат того вартий. Густе, ніжне, без всяких вкраплень – джем...
45 хв1
Вельми просте в приготуванні варення, яке виходить в міру густим і дуже смачним. Всього 3 інгредієнта, один з яких це вода, і зовсім трошки вашого часу. Найскладніше в...