Готуємо варення з червоної смородини і апельсина

варення з порічок і апельсина

Дуже ніжне варення без кісточок з просто неймовірним ароматом. Червона смородина відмінно поєднується з помаранчевим апельсином – це один з кращих дуетів для ласощі. При цьому апельсин дає приємний післясмак, але відразу він не відчувається. І аромат просто приголомшливий!.. Дуже ніжне, гладке і в міру густе варення.

Цукор додавайте з розрахунку 800 грам підсолоджувача на 1 літр ягідного пюре. Коли будете готувати варення, для спрощення процесу можете не знімати ягоди з гілочок. Далі все одно доведеться пропустити масу через сито, і в варення вони не потраплять.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • Гарненько промийте ягоди, потім переберіть, щоб не було сміття або поганих екземплярів.
  • Апельсин обполосніть водою, а потім протріть рушником – його потрібно додавати прямо зі шкіркою.
  • У каструлю викладіть підготовлену ягоду, залийте водою – вона повинна приховати всю смородину.
  • Надішліть каструлю на вогонь. Після того як ягода закипить, проваріть її ще 5 хвилиночок. Знімайте пінку, якщо вона буде утворюватися.
  • Паралельно варінню порічок наріжте апельсин. Обов’язково дістаньте кісточки – вони не потрібні, і будуть давати гіркоту в варення.
  • Подрібніть фрукт за допомогою блендера або м’ясорубки і відправте в такому вигляді до смородини – вона у вас ще не повинна кипіти. Перемішавши.
  • Через 5 хвилин після закипання остудіть майбутнє варення до теплого стану.
  • Перетріть через сито або за допомогою спеціальної насадки в комбайні.
  • Ягідне пюре поверніть назад в каструлю і поставте на плиту.
  • Коли варення закипить, поваріть його хвилинок 5. Прибирайте з варення пінку.
  • Розлийте варення по банках, які потрібно простерилізувати заздалегідь.
  • Закрийте кришками герметично. Переверніть на кришки і укутайте. Залиште так до повного охолодження.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 54 оцінки, середнє 4.03 з 5 )
Залишити відповідь