Джем з порічок з вишнею на зиму в банках

Джем з червоної смородини з вишнею на зиму в банках

Дуже смачний кисло-солодкий джем, який ідеально підійде і для додавання в випічку, і для самостійного вживання. Він виходить досить густим. Особливо це помітно, коли він охолоне. Колір дуже насичений, а який вишневий аромат!

На кожен кілограм ягід беріть 500-600 грам цукру – все залежить від того, наскільки солодкий результат ви хочете отримати. Зверніть увагу, що якщо кісточки з вишні не діставати, у вас вийде варення. Якщо витягти, то відмінний джем – так буде навіть зручніше їсти. І в першому і в другому випадку консистенція варення дуже цікава – вишневі цільні ягідки в ніжному джемі з порічок.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
2 год 0 хвДрук
  • Вишню обполосніть, переберіть: вам потрібно видалити сміття, листочки, живці, а також пом’яті ягоди.
  • Засипте її половиною цукру і добре перемішайте.
  • Обполосніть і переберіть смородину. Відкиньте в друшляк, щоб стекла вода.
  • Перекладіть її в окрему глибоку ємність і пюрируйте за допомогою погружного блендера.
  • У процесі додайте половину цукру від решти, а коли ягода буде подрібнена майже повністю, додайте другу половину цукру.
  • Надішліть смородину на вогонь і проварюйте 15 хвилин після закипання на самому слабенькому вогні, постійно перемішуючи.
  • Перекладіть до смородини вишню з цукром. Продовжіть варити перемішуючи.
  • Коли вишня почне кипіти, зменшіть вогонь і варіть ще 8 хвилин.
  • Розлийте варення по підготовленим банкам і накрийте кришками.
  • Банки поставте в каструлю і налийте в неї окріп приблизно до половини. Надішліть на вогонь.
  • Як тільки намітиться кипіння, стерилізують ще 8 хвилин для півлітрової баночки і 12 хвилин для літрової.
  • Закрийте герметично кришечками. Поставте баночки на кришки, закутайте в ковдру або рушник. Дайте їм до кінця охолонути.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь