Смачне варення з червоної смородини та малини

варення з червоної смородини та малини

Дуже смачне варення з двох видів ягід. Солодка малина відмінно поєднується з кислуватою червоною смородиною. А який у варення аромат! Це відмінні і корисні ласощі, яке ви із задоволенням будете їсти довгими зимовими вечорами. Так як ягоди піддавалися мінімальній тепловій обробці, в них збереглося максимум корисних речовин.

Якщо малина зі свого городу, і ви її не обробляли, то можете не промивати. Покупні ягоди краще акуратно промити прохолодною водою. Коли будете перемішувати ягоди з цукром, намагайтеся їх не пом’яти – це важливо. І тоді у вас вийде густе варення з цільними ягідками. Воно підійде і для чаювання, і для додавання в випічку.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
50 хвДрук
  • Обполосніть і переберіть червону смородину. Обов’язково Видаліть всі гілочки і будь-яке сміття.
  • Так само переберіть малину. Витягніть все плодоніжки, бажано з сердцевинкою. При необхідності промийте.
  • Смородину перекладіть в каструлю і посипте цукром. Ретельно, але дуже обережно перемішайте, щоб цукор огорнув кожну ягідку.
  • Надішліть каструлю на вогонь і варіть, постійно перемішуючи. Обов’язково в процесі знімайте пінку.
  • Коли варення почне кипіти, додайте малину і продовжите варити, перемішуючи ягоди. Робити це потрібно акуратно.
  • Коли варення хорошенечко закипить, зніміть каструлю з плити і розлийте ласощі по простерилізованих банках. Закрийте стерилізованими кришками.
  • Переверніть баночки догори дном, укутайте і дочекайтеся їх повного охолодження.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь