Малина та полуниця – не зовсім звичне поєднання для варення. Однак на смак воно виходить просто чудовим! Обидві солодкі та ароматні ягоди відмінно доповнюють один одного і складають напрочуд смачний дует!
Інгредієнти
Порції: –+
- Малина 1 кг.
- Полуниця 1 кг.
- Цукор-пісок 2 кг.
На порцію
Калорії: 162 ккал
Білки: 0.5 г
Жири: 0.3 г
Вуглеводи: 38.6 г
Кроки
- Готувати варення з малини та полуниці просто! Малину викладаємо в друшляк і добре промиваємо під струменем прохолодної проточної води. Потім залишаємо ягоди в друшляку на 10-15 хвилин, щоб стекла вода. Викладаємо ягоди у каструлю.
- Полуницю викладаємо в друшляк, промиваємо під струменем прохолодною водою і залишаємо ягоди на 10-15 хвилин, щоб стекла вода. Після чого у полуниці видаляємо плодоніжки.
- Полуницю викладаємо в блендер, додаємо кілограм цукру і подрібнюємо полуницю в пюре.
- У каструлю з малиною додаємо 500 гр. цукру і трохи її потовчемо. Потім до малинового пюре додаємо полуничне, добре перемішуємо. Каструлю ставимо на повільний вогонь, доводимо до кипіння і варимо варення 35-40 хвилин, не забуваючи постійно помішувати, щоб варення не пригорало до дна каструлі.
- Готове гаряче варення розкладаємо по стерилізованим банкам, закручуємо кришками прокип’яченими і залишаємо до повного остигання при кімнатній температурі. Залишаємо трохи малиново-полуничного варення для дегустації. Варення вийшло густим, однорідним та дуже ароматним. Смачного!