Як заготовити на зиму джем з червоної смородини

джем з червоної смородини

Цей рецепт для тих, хто любить однорідне за текстурою варення, схоже на джем. Робиться воно, звичайно, довше, але результат того вартий. Густе, ніжне, без всяких вкраплень – джем виходить дуже гладким, красивим і смачним.

У рецепті вказано кілограм смородини – це вже пюрированна ягода. Тобто пюре з порічок у вас повинен бути 1 кілограм. Якщо є бажання, і хочеться отримати ідеальну текстуру, зріжте хвостики у ягід. Це займе більше часу, але джем буде просто чудовим.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • Для початку потрібно обполоснути ягоди.
  • Потім їх переберіть – видаліть гілочки, сміття і підгнилі плоди.
  • Викладіть підготовлену смородину в глибоку ємність і пюріруйте за допомогою погружного блендера.
  • Отриману кашку перетріть в каструльку через сито за допомогою толкушки. Залишки соку вичавіть рукою.
  • Смородиновий сироп відправте на вогонь і трохи проваріть помішуючи.
  • Потім введіть цукор, гарненько розмішайте. Варіть, періодично перемішуючи.
  • Коли маса закипить, проваріть його ще хвилин 5.
  • Готове варення розлийте по простерилізованих банках і закатати стерилізованими кришками. Перевертати і укутувати варення не потрібно.
  • Коли варення охолоне, воно буде густим джемом.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь